Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

The maintenance of variation in avian personality: the role of the social environment

07 januari 2011

Promotie: mw. E. Fuciková, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: The maintenance of variation in avian personality: the role of the social environment

Promotor(s): prof.dr. M.E. Visser

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Sociale omgeving koolmees beïnvloedt succes van zijn persoonlijkheid

Succes in het leven wordt onder andere bepaald door de persoonlijkheid van een individu. De sociale omgeving is echter een belangrijke factor als het erom gaat welke persoonlijkheid gunstig is in bepaalde levensomstandigheden. Eva Fucikova onderzocht bij de koolmees voor het eerst welke consequenties de samenhang tussen persoonlijkheid en sociale omgeving heeft op de fitness en daarmee op de evolutionaire ontwikkeling.  

Eva Fucikova (Tsjechië, 1980) studeerde aan de Charles University in Praag en promoveert aan de Rijksuniversiteit Groningen op onderzoek dat zij uitvoerde bij de afdeling Dierecologie van het Nederlands Instituut voor Ecologisch Onderzoek (NIOO-KNAW). In januari 2011 gaat zij als onderzoeksassistent werken aan de Waikato University in Nieuw Zeeland.

Laatst gewijzigd:10 januari 2018 13:57
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...