Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Self-assembled structures and applications of DNA hybrid materials

31 januari 2011

Promotie: dhr. M.S. Kwak, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Self-assembled structures and applications of DNA hybrid materials

Promotor(s): prof.dr. A. Herrmann, prof.dr. K. Müllen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Hybride DNA-materialen dichter bij toepassing

 

Het proefschrift van Min Seok Kwak behandelt DNA-blok-copolymeren die bestaan uit oligonucleotiden die covalent gebonden zijn aan synthetische polymeren. Ook worden lipide-DNA’s bestudeerd, die gesynthetiseerd zijn door gebruik van alkyl gemodificeerde nucleobasen. Deze materialen lijken op DNA wat betreft zelfherkenning en aggregatiegedrag. Nieuwe structuren en combinaties met andere polymere materialen en koolwaterstoffen zijn onderzocht met de bedoeling om deze toe te passen in nanomedicijnen en elektronica. Het proefschrift laat zien dat er in het onderzoek naar de geprogrammeerde zelfassemblage van deze hybride DNA-materialen duidelijk een stap richting toepasbaarheid is gezet.

 

 

Min Seok Kwak (Zuid-Korea, 1976) studeerde natuurwetenschappen aan de Ajou University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Polymer Chemistry van de RUG.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 23 februari 2018

  Miljoenenpremies naar vier Groningse toponderzoekers

  Vier Groningse RUG-wetenschappers krijgen ieder anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen en een onderzoeksgroep op te bouwen. Zij ontvangen een Vici-beurs uit de Vernieuwingsimpuls van NWO. Vici is een van de grootste persoonsgebonden...

 • 22 februari 2018

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

  Physica prijs 2018 naar hoogleraar Maria Antonietta Loi

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...