Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Self-assembled structures and applications of DNA hybrid materials

31 januari 2011

Promotie: dhr. M.S. Kwak, 13.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Self-assembled structures and applications of DNA hybrid materials

Promotor(s): prof.dr. A. Herrmann, prof.dr. K. Müllen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

 

Hybride DNA-materialen dichter bij toepassing

 

Het proefschrift van Min Seok Kwak behandelt DNA-blok-copolymeren die bestaan uit oligonucleotiden die covalent gebonden zijn aan synthetische polymeren. Ook worden lipide-DNA’s bestudeerd, die gesynthetiseerd zijn door gebruik van alkyl gemodificeerde nucleobasen. Deze materialen lijken op DNA wat betreft zelfherkenning en aggregatiegedrag. Nieuwe structuren en combinaties met andere polymere materialen en koolwaterstoffen zijn onderzocht met de bedoeling om deze toe te passen in nanomedicijnen en elektronica. Het proefschrift laat zien dat er in het onderzoek naar de geprogrammeerde zelfassemblage van deze hybride DNA-materialen duidelijk een stap richting toepasbaarheid is gezet.

 

 

Min Seok Kwak (Zuid-Korea, 1976) studeerde natuurwetenschappen aan de Ajou University. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Polymer Chemistry van de RUG.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...

 • 09 mei 2018

  Petra Rudolf gekozen tot nieuwe voorzitter European Physical Society

  RUG-hoogleraar Experimentele Vaste Stof Fysica Petra Rudolf is verkozen tot 'president' van de European Physical Society (EPS). Met ingang van april 2019 zal zij deze organisatie, die natuurkundige vakverenigingen in heel Europa (inclusief Turkije en...