Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

21 januari 2011

Promotie: mw. S. Yaakop, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

Promotor(s): prof.dr. M. Schilthuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

De taxonomie van schildwespen

Salmah Yaakop promoveert op een studie naar de biologische classificatie en de ontwikkeling van soorten in twee subfamilies schildwespen. Nieuwe soorten worden beschreven en in één familie wordt de ontwikkeling van de soorten met behulp van genetische markers gereconstrueerd.

Salmah Yaakop (Maleisië, 1978) studeerde zoölogie. Het onderzoek werd in samenwerking met Naturalis Leiden uitgevoerd aan de afdeling Evolutionaire Genetica en gefinancierd door het ministerie van Science, Technology en Innovation van Maleisië. Yaacob is docent aan de Universiti Kebangsaan in Selangor (Maleisië)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...