Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

21 januari 2011

Promotie: mw. S. Yaakop, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

Promotor(s): prof.dr. M. Schilthuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

De taxonomie van schildwespen

Salmah Yaakop promoveert op een studie naar de biologische classificatie en de ontwikkeling van soorten in twee subfamilies schildwespen. Nieuwe soorten worden beschreven en in één familie wordt de ontwikkeling van de soorten met behulp van genetische markers gereconstrueerd.

Salmah Yaakop (Maleisië, 1978) studeerde zoölogie. Het onderzoek werd in samenwerking met Naturalis Leiden uitgevoerd aan de afdeling Evolutionaire Genetica en gefinancierd door het ministerie van Science, Technology en Innovation van Maleisië. Yaacob is docent aan de Universiti Kebangsaan in Selangor (Maleisië)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...