Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

21 januari 2011

Promotie: mw. S. Yaakop, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

Promotor(s): prof.dr. M. Schilthuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

De taxonomie van schildwespen

Salmah Yaakop promoveert op een studie naar de biologische classificatie en de ontwikkeling van soorten in twee subfamilies schildwespen. Nieuwe soorten worden beschreven en in één familie wordt de ontwikkeling van de soorten met behulp van genetische markers gereconstrueerd.

Salmah Yaakop (Maleisië, 1978) studeerde zoölogie. Het onderzoek werd in samenwerking met Naturalis Leiden uitgevoerd aan de afdeling Evolutionaire Genetica en gefinancierd door het ministerie van Science, Technology en Innovation van Maleisië. Yaacob is docent aan de Universiti Kebangsaan in Selangor (Maleisië)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 maart 2018

  Merels in de stad minder gezond, maar leven langer

  Merels in de stad leven langer dan hun soortgenoten in de bossen, maar zijn minder gezond zijn dan hun familie op het platteland. Dat blijkt uit een studie van RUG biologen in vijf Europese steden die op 21 maart is gepubliceerd in het tijdschrift Biology...

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...