Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

21 januari 2011

Promotie: mw. S. Yaakop, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: A taxonomic and phylogenetic study of the oriental Alysiinae and Opiinae (Hymenoptera braconidae)

Promotor(s): prof.dr. M. Schilthuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

De taxonomie van schildwespen

Salmah Yaakop promoveert op een studie naar de biologische classificatie en de ontwikkeling van soorten in twee subfamilies schildwespen. Nieuwe soorten worden beschreven en in één familie wordt de ontwikkeling van de soorten met behulp van genetische markers gereconstrueerd.

Salmah Yaakop (Maleisië, 1978) studeerde zoölogie. Het onderzoek werd in samenwerking met Naturalis Leiden uitgevoerd aan de afdeling Evolutionaire Genetica en gefinancierd door het ministerie van Science, Technology en Innovation van Maleisië. Yaacob is docent aan de Universiti Kebangsaan in Selangor (Maleisië)

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41

Meer nieuws

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...

 • 29 november 2018

  SLF Afstudeerprijs voor student Technische Bedrijfskunde

  Masterstudent Bram Klein Kranenbarg van de Rijksuniversiteit Groningen heeft de SLF Afstudeerprijs 2018 gewonnen. Hij nam het in de finale op tegen Collin Drent van de Technische Universiteit Eindhoven. De jury koos unaniem Bram Klein Kranenbarg als...