Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Steroid transformation by Rhodococcus strains and bacterial cytochrome p450 enzymes

17 januari 2011

Promotie: mw. K.Z du Plessis-Rosloniec, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Steroid transformation by Rhodococcus strains and bacterial cytochrome p450 enzymes

Promotor(s): prof.dr. L. Dijkhuizen

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Bacteriële steroïd-geïnduceerde cytochroom-P450enzymen

Kamila du Plessis-RosÅ‚oniec beschrijft in haar proefschrift de activiteiten van vier bacteriële steroïd-geïnduceerde cytochroom-P450enzymen. Deze kennen een potentiële biotechnologische toepassing voor transformatie door middel van gemanipuleerde Rhodococcus-stammen van steroïden in commercieel interessante verbindingen.

De gedetailleerde karakterisering van de cytochroom-P450enzymen, zoals beschreven in het proefschrift van Du Plessis, geeft inzicht in het katabole repertoire van Rhodococcus-stammen, wat noodzakelijk is voor de ontwikkeling van steroïde katabole routes voor de productie van waardevolle geneesmiddelen.

Kamila du Plessis-Rosłoniec (Polen, 1979) studeerde aan de University of Warmia and Mazury in Olsztyn, Polen en deed haar promotieonderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de afdeling Microbiologie van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB). Haar onderzoek werd financieel ondersteund door beurzen van het Integration of Biosynthesis and Organic Synthesis (IBOS) program of Advanced Chemical Technologies for Sustainability (ACTS).

 
Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:41
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...