First principles theoretical modeling of the isomer shift of Mössbauer spectra
Promotie: mw. R. Kurian, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Proefschrift: First principles theoretical modeling of the isomer shift of Mössbauer spectra
Promotor(s): prof.dr. M. Filatov
Faculteit: Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen
Nieuwe aanpak Mössbauer spectroscopie
Mössbauerspectroscopische parameters, zoals de isomerieverschuiving, quadrupoolsplitsing en magnetische hyperfijnsplitsing, verschaffen substantiële informatie over de elektronische structuur en spin- en oxidatietoestanden van het resonerende atoom. Het proefschrift van Reshmi Kurian is vooral gericht op de isomerieverschuivingen. Het beschrijft in detail een nieuwe benadering, waarbinnen de isomerieverschuiving wordt uitgedrukt als de afgeleide van de elektronische energie naar de straal van de kern. Bovendien is deze nieuwe aanpak tijdens het onderzoek toegepast op verschillende op ijzer gebaseerde systemen, zoals Pruisischblauwanalogen en recentelijk ontdekte hoge-temperatuur supergeleiders.
Reshmi Kurian (India, 1983) studeerde bioinformatica aan de Mahatma Gandhi University in Kottayam (India). Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Theoretical Chemistry van de RUG.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:09 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.