Zuid-Afrikaans bezoek bij Ladies LinX
Op vrijdag 10 december krijgen Nederlandse én Zuid-Afrikaanse meiden de kans om vrouwelijke wetenschappers persoonlijk te leren kennen tijdens een speeddate-kerstdiner. Het diner is onderdeel van de ‘Ladies LinX X-Mas Night’ in Science LinX, het science center van de bètafaculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. De negen Zuid-Afrikaanse scholieren van rond de 16 jaar hebben de eerste ‘Girl Power Awards’ gewonnen: een vijfjarig mentorprogramma om een bètawetenschappelijke carrière te kunnen realiseren.
Het Girl Power-programma selecteert op basis van talent en motivatie. De winnaressen wonen in een kansarm gebied in Kaapstad (Mitchells Plain township), waar ze zonder het mentorprogramma geen mogelijkheid zouden hebben om een wetenschappelijke studie te volgen. Onderdeel van het programma is een bezoek aan Nederland, waarbij ze in contact komen met vrouwelijke wetenschappers. Het programma in Nederland is opgezet met hulp van Werkman College Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Utrecht, Shell en het Platform Bèta Techniek.
Moleculen als sieraden
Deze speciale editie van het Ladies LinX-programma is helemaal in kerstsfeer: in een workshop leren de meiden molecuulmodellen te tekenen in een 3D-programma, om deze vervolgens te laten 3D-printen in het FabLab Groningen. Zo creëren ze moleculaire sieraden en moleculen voor in de kerstboom.
De avond wordt afgesloten met sterrenkijken in de Blaauw-sterrenwacht, bovenop de Bernoulliborg op de Zernike Campus.
Noot voor de pers
Informatie:
Renske de Jonge, tel. 050-3637458/, e-mail: r.m.de.jonge rug.nl
Tanja van der Woude, tel. 050-363 9172, e-mail: t.j.van.der.woude rug.nl
www.sciencelinx.nl
www.fablabgroningen.nl
http://westcapenews.com/?p=2000
Laatst gewijzigd: | 04 december 2023 13:21 |
Meer nieuws
-
14 juli 2025
ERC Proof of Concept grant voor Kottapalli en Covi
Professoren Ajay Kottapalli en Erika Covi hebben allebei een Proof of Concept grant ontvangen van de European Research Council (ERC).
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor nanomedicine onderzoek
Prof. Dr. Anna Salvati, Dr. Christoffer Åberg en Prof. Dr. Siewert-Jan Marrink ontvangen een Nationale Wetenschapsagenda financiering om met het NanoMedNL consortium levensreddende medicijnen op basis van nanotechnologie verder te ontwikkelen.
-
10 juli 2025
Nationale Wetenschapsagenda subsidie voor circulaire biogebaseerde materialen
Prof. dr. Anastasiia Krushynska ontvangt een Nationale Wetenschapsagenda (NWA) subsidie van EUR 600.000 om innovatieve technologieën te helpen ontwikkelen voor het omzetten van laagwaardig organisch afval in duurzame, recyclebare materialen.