Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jong Talent Aanmoedigingsprijzen 2010

25 november 2010

Woensdag 24 november 2010 zijn bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen van 2010 uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend aan de beste propedeuse-studenten in verschillende exacte en technische disciplines aan Nederlandse universiteiten. Winnaars van de prijs ontvangen een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Voor Rijksuniversiteit Groningen zijn de prijzen uitgereikt aan:

 • Job Feldbrugge (Technische Natuurkunde)
 • Eline ten Have (Scheikundige Technologie)
 • Christiaan Koster (Technische) Wiskunde
 • Sebastian Verschoor (Informatica)
 • Alain Dekker (Life Science & Technology)

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, het oudste Geleerde Genootschap in Nederland, werd opgericht in 1752 met als doel 'het bevorderen van de wetenschap', in de ruimste zin.

Zie ook: www.hollmij.nl

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:43
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2019

  Groningse ingenieurs studeren straks af in Drachten

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) start in het collegejaar 2019-2020 met een masteropleiding Mechanical Engineering; oftewel werktuigbouwkunde. Prof. dr. ir. Jacquelien Scherpen, voorzitter van het Groningen Engineering Center (GEC) noemde het eerder...

 • 12 februari 2019

  Het klimaatverdriet van Maarten Loonen

  De klimaatverandering op Spitsbergen; Maarten Loonen maakt het al jaren aan den lijve mee. Hij kan uren vertellen over ganzen, rendieren en gletsjers, over de onmetelijke en ons onbekende natuur. Maar het meest raakt hem de klimaatklok die voorttikt...

 • 12 februari 2019

  Eredoctoraten voor Titia de Lange en Philipp Blom

  De Rijksuniversiteit Groningen reikt tijdens de lustrumweek in juni 2019 eredoctoraten uit aan prof. dr. Titia de Lange en dr. Philipp Blom. Historicus Blom ontvangt het eredoctoraat op voordracht van prof. dr. Ann-Sophie Lehmann van de Faculteit der...