Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jong Talent Aanmoedigingsprijzen 2010

25 november 2010

Woensdag 24 november 2010 zijn bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen van 2010 uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend aan de beste propedeuse-studenten in verschillende exacte en technische disciplines aan Nederlandse universiteiten. Winnaars van de prijs ontvangen een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Voor Rijksuniversiteit Groningen zijn de prijzen uitgereikt aan:

 • Job Feldbrugge (Technische Natuurkunde)
 • Eline ten Have (Scheikundige Technologie)
 • Christiaan Koster (Technische) Wiskunde
 • Sebastian Verschoor (Informatica)
 • Alain Dekker (Life Science & Technology)

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, het oudste Geleerde Genootschap in Nederland, werd opgericht in 1752 met als doel 'het bevorderen van de wetenschap', in de ruimste zin.

Zie ook: www.hollmij.nl

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 22 mei 2018

  Green Office maakt universiteit duurzamer

  Agnes Schiphof, coördinator van de Green Office van de universiteit, spant zich in om de RUG duurzamer en de studenten en medewerkers bewuster te maken. En met succes.

 • 17 mei 2018

  Kans op langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan bij natuurlijk overlijden

  Vermissing van een dierbare leidt in ongeveer de helft van de gevallen tot langdurige psychologische klachten bij achterblijvers. De kans op ontstaan van een langdurige rouwstoornis bij vermissing lijkt vijf keer groter dan na een natuurlijk overlijden...

 • 16 mei 2018

  Het nut van algen boven water

  Tussen de Bahama’s en Ierland goten algenonderzoeksters Maria van Leeuwe en Jacqueline Stefels van de RUG honderden liters oceaanwater door hun filters. Ze voeren op onderzoeksschip de Pelagia een etappe van de NICO-expeditie mee. Het Netherlands Initiative...