Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jong Talent Aanmoedigingsprijzen 2010

25 november 2010

Woensdag 24 november 2010 zijn bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen te Haarlem de Jong Talent Aanmoedigingsprijzen van 2010 uitgereikt. Deze prijzen worden toegekend aan de beste propedeuse-studenten in verschillende exacte en technische disciplines aan Nederlandse universiteiten. Winnaars van de prijs ontvangen een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Voor Rijksuniversiteit Groningen zijn de prijzen uitgereikt aan:

 • Job Feldbrugge (Technische Natuurkunde)
 • Eline ten Have (Scheikundige Technologie)
 • Christiaan Koster (Technische) Wiskunde
 • Sebastian Verschoor (Informatica)
 • Alain Dekker (Life Science & Technology)

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, het oudste Geleerde Genootschap in Nederland, werd opgericht in 1752 met als doel 'het bevorderen van de wetenschap', in de ruimste zin.

Zie ook: www.hollmij.nl

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:43
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....

 • 14 februari 2018

  Portugese pleisterplaatsen meer in trek bij jonge grutto’s dan Spaanse

  Mo Verhoeven van de Rijksuniversiteit Groningen en collega’s hebben ontdekt dat de jonge grutto’s deze verandering in het trekpatroon bewerkstelligen. Bijna alle volwassen vogels blijven namelijk op de trek naar Nederland trouw aan hun normale route:...

 • 14 februari 2018

  Jochen Mierau: ‘De gezondheidsverschillen in Noord-Nederland zijn bizar’

  Als kleine jongen ervoer hij het enorme contrast tussen Oost- en West-Berlijn. Nu maakt hij zich sterk voor het verminderen van schrijnende gezondheidsverschillen in onze regio. Een gesprek met Jochen Mierau, de onvermoeibare initiatiefnemer van de...