Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Wouter Burgerhart benoemd tot bijzonder hoogleraar Notarieel Recht

12 november 2010

Mr. dr. W. Burgerhart is per 1 november 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Fiscale Aspecten van de Notariële Rechtspraktijk aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij zal werkzaam zijn bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

Wouter Burgerhart werkte vanaf 1988 voor verschillende kantoren in de notariële praktijk, met name op het gebied van ondernemingsrecht en het personen- en familierecht. Vanaf 1998 tot en met 2009 is hij als docent notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkzaam geweest, waar hij in 2008 promoveerde op een proefschrift waarin ‘Erfrecht en Bedrijf' centraal stond.

Samen met Bernard en Freek Schols vormt hij ScholsBurgerhartSchols, estate planners en notarieel-juridisch adviseurs te Nijmegen. Wouter Burgerhart is verder auteur en redacteur van verschillende handboeken en vaktijdschriften, adviseert, publiceert en geeft cursussen. Ook is hij rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:22

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.