Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Wouter Burgerhart benoemd tot bijzonder hoogleraar Notarieel Recht

12 november 2010

Mr. dr. W. Burgerhart is per 1 november 2010 benoemd tot bijzonder hoogleraar Fiscale Aspecten van de Notariële Rechtspraktijk aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid. Hij zal werkzaam zijn bij de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

Wouter Burgerhart werkte vanaf 1988 voor verschillende kantoren in de notariële praktijk, met name op het gebied van ondernemingsrecht en het personen- en familierecht. Vanaf 1998 tot en met 2009 is hij als docent notarieel recht aan de Radboud Universiteit Nijmegen werkzaam geweest, waar hij in 2008 promoveerde op een proefschrift waarin ‘Erfrecht en Bedrijf' centraal stond.

Samen met Bernard en Freek Schols vormt hij ScholsBurgerhartSchols, estate planners en notarieel-juridisch adviseurs te Nijmegen. Wouter Burgerhart is verder auteur en redacteur van verschillende handboeken en vaktijdschriften, adviseert, publiceert en geeft cursussen. Ook is hij rechter-plaatsvervanger bij de Rechtbank Arnhem.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 09:13

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...