Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Strijdigheid Wet Onafhankelijk Netbeheer met Europees Recht

20 november 2010

Het nummer 3/4-november 2010 van het Nederlands Tijdschrift voor Energierecht bevat een analyse van Hans Vedder van de arresten van het Gerechtshof Den Haag (dd 22 juni 2010, LJN BM8494, BM8495 en BM8496) inzake de verenigbaarheid met het EU-recht van de Wet onafhankelijk netbeheer (Won, ook wel 'Splitsingswet').

De Rechtbank Den Haag had de Won eerder verenigbaar verklaard met de EU-regels inzake het vrije verkeer van kapitaal. Het Hof Den Haag kwam echter recentelijk tot de conclusie dat de Won het vrije kapitaalverkeer belemmert en dat deze belemmering niet gerechtvaardigd kan worden.

De analyse van de  uitspraken van het Hof Den Haag plaatst vraagtekens bij de conclusie van het Gerechtshof dat de Won tot een belemmering van het vrije verkeer van kapitaal leidt. Ook worden kritische kanttekeningen geplaatst bij de conclusie ten aanzien van een eventuele rechtvaardiging van de belemmering van het vrij verkeer van kapitaal. Ten slotte bevat de annotatie een kort overzicht van de meest recente stappen naar aanleiding van de arresten van het Gerechtshof.

Laatst gewijzigd:12 juli 2018 09:19

Meer nieuws