Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen werft wereldwijd vrouwelijk toptalent

22 oktober 2010

De Rijksuniversiteit Groningen start deze week een nieuwe wervingsronde voor 24 vrouwelijke wetenschappers. De onderzoeksters worden aangenomen in het Rosalind Franklin Fellowship programma. Dit programma biedt een loopbaantraject dat voert naar een hoogleraarschap. In twee eerdere solliciatierondes in 2006 en 2008 zijn reeds 36 Rosalind Franklin Fellows aangenomen.

Het Rosalind Franklin Fellowship programma is een initiatief waarmee de Rijksuniversiteit Groningen voor talentvolle vrouwelijke wetenschappers de weg opent naar het professoraat. De fellows krijgen bij de start van het onderzoek meteen budget waarmee ze een promotieplaats met bijbehorende faciliteiten kunnen invullen. Het traject leidt bij succesvol optreden in vijf jaar naar een vaste aanstelling als adjunct-hoogleraar, gevolgd door een - wederom vijfjarige - periode die uitmondt in een benoeming tot gewoon hoogleraar.

De eisen die de universiteit stelt voor deelname aan het Rosalind Franklin Fellowship programma zijn evenredig hoog. Er wordt gezocht naar jonge vrouwelijke wetenschappers die in hun vakgebied internationaal als bijzonder talentvol worden gezien. Ze hebben reeds onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften en ze zijn succesvol in het werven van externe fondsen.

Voor de campagne gaat de universiteit actief werven met behulp van maillijsten, conferenties en andere wetenschappelijke netwerken. Personeelsadvertenties voor de aanstellingen zullen verschijnen in internationale tijdschriften als Nature, Die Zeit, en de Times Literary Supplement en op diverse digitale internationale vacaturebanken. Ook worden hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen aangespoord om hun internationale contacten attent te maken op de vacatures.

De nieuwe ronde is een vervolg op eerdere die zeer succesvol zijn gebleken. De eerste twintig fellows die een paar jaren geleden werden aangesteld, zijn, op enkele na, die later in functie kwamen, inmiddels allemaal adjunct-hoogleraar.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr.ir. Ineke Ganzeveld, tel. 050-363 5365, e-mail: K.J.Ganzeveld@rug.nl

Zie ook www.rug.nl/rff

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 08 juni 2018

  Feringa verguld met bronzen buste en boek

  Donderdagmiddag 7 juni werd een klein Nobel-feestje gevierd op de Rijksuniversiteit Groningen. Beide Nobelprijswinnaars van de RUG zijn in brons vereeuwigd: natuurkundige prof. dr. Frits Zernike staat al zo'n 60 jaar in het Academiegebouw en vanaf nu...