Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen werft wereldwijd vrouwelijk toptalent

22 oktober 2010

De Rijksuniversiteit Groningen start deze week een nieuwe wervingsronde voor 24 vrouwelijke wetenschappers. De onderzoeksters worden aangenomen in het Rosalind Franklin Fellowship programma. Dit programma biedt een loopbaantraject dat voert naar een hoogleraarschap. In twee eerdere solliciatierondes in 2006 en 2008 zijn reeds 36 Rosalind Franklin Fellows aangenomen.

Het Rosalind Franklin Fellowship programma is een initiatief waarmee de Rijksuniversiteit Groningen voor talentvolle vrouwelijke wetenschappers de weg opent naar het professoraat. De fellows krijgen bij de start van het onderzoek meteen budget waarmee ze een promotieplaats met bijbehorende faciliteiten kunnen invullen. Het traject leidt bij succesvol optreden in vijf jaar naar een vaste aanstelling als adjunct-hoogleraar, gevolgd door een - wederom vijfjarige - periode die uitmondt in een benoeming tot gewoon hoogleraar.

De eisen die de universiteit stelt voor deelname aan het Rosalind Franklin Fellowship programma zijn evenredig hoog. Er wordt gezocht naar jonge vrouwelijke wetenschappers die in hun vakgebied internationaal als bijzonder talentvol worden gezien. Ze hebben reeds onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften en ze zijn succesvol in het werven van externe fondsen.

Voor de campagne gaat de universiteit actief werven met behulp van maillijsten, conferenties en andere wetenschappelijke netwerken. Personeelsadvertenties voor de aanstellingen zullen verschijnen in internationale tijdschriften als Nature, Die Zeit, en de Times Literary Supplement en op diverse digitale internationale vacaturebanken. Ook worden hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen aangespoord om hun internationale contacten attent te maken op de vacatures.

De nieuwe ronde is een vervolg op eerdere die zeer succesvol zijn gebleken. De eerste twintig fellows die een paar jaren geleden werden aangesteld, zijn, op enkele na, die later in functie kwamen, inmiddels allemaal adjunct-hoogleraar.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr.ir. Ineke Ganzeveld, tel. 050-363 5365, e-mail: K.J.Ganzeveld@rug.nl

Zie ook www.rug.nl/rff

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Mysterie van supergeleidingskoepel opgelost

  Natuurkundigen van de RUG hebben, met collega’s uit Nijmegen en Hong Kong, een enkele laag wolfraam-disulfide supergeleidend gemaakt met behulp van een elektrisch veld.  Hun metingen laten de typerende ‘koepelvormige’ supergeleidende fase zien en kunnen...

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart