Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rijksuniversiteit Groningen werft wereldwijd vrouwelijk toptalent

22 oktober 2010

De Rijksuniversiteit Groningen start deze week een nieuwe wervingsronde voor 24 vrouwelijke wetenschappers. De onderzoeksters worden aangenomen in het Rosalind Franklin Fellowship programma. Dit programma biedt een loopbaantraject dat voert naar een hoogleraarschap. In twee eerdere solliciatierondes in 2006 en 2008 zijn reeds 36 Rosalind Franklin Fellows aangenomen.

Het Rosalind Franklin Fellowship programma is een initiatief waarmee de Rijksuniversiteit Groningen voor talentvolle vrouwelijke wetenschappers de weg opent naar het professoraat. De fellows krijgen bij de start van het onderzoek meteen budget waarmee ze een promotieplaats met bijbehorende faciliteiten kunnen invullen. Het traject leidt bij succesvol optreden in vijf jaar naar een vaste aanstelling als adjunct-hoogleraar, gevolgd door een - wederom vijfjarige - periode die uitmondt in een benoeming tot gewoon hoogleraar.

De eisen die de universiteit stelt voor deelname aan het Rosalind Franklin Fellowship programma zijn evenredig hoog. Er wordt gezocht naar jonge vrouwelijke wetenschappers die in hun vakgebied internationaal als bijzonder talentvol worden gezien. Ze hebben reeds onderzoek gepubliceerd in wetenschappelijke toptijdschriften en ze zijn succesvol in het werven van externe fondsen.

Voor de campagne gaat de universiteit actief werven met behulp van maillijsten, conferenties en andere wetenschappelijke netwerken. Personeelsadvertenties voor de aanstellingen zullen verschijnen in internationale tijdschriften als Nature, Die Zeit, en de Times Literary Supplement en op diverse digitale internationale vacaturebanken. Ook worden hoogleraren van de Rijksuniversiteit Groningen aangespoord om hun internationale contacten attent te maken op de vacatures.

De nieuwe ronde is een vervolg op eerdere die zeer succesvol zijn gebleken. De eerste twintig fellows die een paar jaren geleden werden aangesteld, zijn, op enkele na, die later in functie kwamen, inmiddels allemaal adjunct-hoogleraar.

Noot voor de pers

Meer informatie: dr.ir. Ineke Ganzeveld, tel. 050-363 5365, e-mail: K.J.Ganzeveld@rug.nl

Zie ook www.rug.nl/rff

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vervuiling leidt tot risico's voor Arctische ganzen

  Vervuiling van lucht, water en bodem kan verstrekkende gevolgen hebben voor dieren in poolgebieden. Een internationaal team onder leiding van Isabella Scheiber, Maarten Loonen en Jan Komdeur van de Rijksuniversiteit Groningen, met collega's van de...

 • 05 december 2018

  Fotoreportage: De schatten van de UB

  Fotoreportage over bijzondere boeken op de afdeling Bijzondere collecties van de UB.

 • 30 november 2018

  NTU Singapore and UG sign Double Doctorate agreement

  The highly ranked Nanyang Technological University ( NTU ) in Singapore and the University of Groningen (UG) have signed a Collaborative Degree PhD Programme in Materials and Nanoscience/-engineering . This agreement allows for the co-supervision of...