Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Jaap van Manen benoemd in Raad van Commissarissen Nederlandsche Bank

08 oktober 2010
Jaap van Manen
Jaap van Manen

De algemene vergadering van aandeelhouders van De Nederlandsche Bank NV heeft besloten om prof.dr. J.A. van Manen RA van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde te benoemen als lid van de raad van commissarissen van DNB, met ingang van 1 januari 2011.

 

Jaap van Manen is partner bij accountantskantoor PriceWaterhouseCoopers en hoogleraar accountantscontrole aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast is hij voorzitter van het audit committee van de Algemene Rekenkamer en lid van de Monitoring commissie corporate governance, de voortzetting van de commissie Tabaksblatt. Hij is specialist in corporate governance, ofwel goed ondernemingsbestuur, met bijna 30 jaar ervaring als onderzoeker en adviseur voor een reeks beursfondsen en grote bedrijven.

 

De Nederlandsche Bank is de toezichthouder op de financiële sector. De Bank is verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële stabiliteit in Nederland. Drie zaken zijn daarbij van belang: lage inflatie, veilig betalingsverkeer en soliditeit en integriteit van financiële instellingen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws