Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Congres Begrenzing kwalitatieve aansprakelijkheid

10 september 2010

Op maandag 4 oktober 2010 zal in de Aula van het Academiegebouw het congres Begrenzing van kwalitatieve aansprakelijkheid; de grenzen voorbij? plaatsvinden, na de 'Hangmat-uitspraak' en de 'Wilnis-uitspraak' een actueel thema. Het congres wordt georganiseerd door de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht in samenwerking met Juridisch Contractonderwijs van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sprekers op dit congres zijn:

 • Prof. mr. J. Spier, Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, buitengewoon hoogleraar aansprakelijkheidsverzekering in vergelijkend perspectief aan de Universiteit Maastricht
 • Prof. mr. G.E. van Maanen, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Maastricht
 • Mw. mr. R.A. Dozy, Vice-president in het Gerechtshof Arnhem
 • Mr. A.J. Van, advocaat bij Beer Advocaten te Amsterdam

De dagvoorzitter is prof. mr. F.T. Oldenhuis, universitair hoofddocent vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht; tevens bijzonder hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 09:14

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...