Skip to ContentSkip to Navigation
About usNews and EventsNews articles

Congres Begrenzing kwalitatieve aansprakelijkheid

10 september 2010

Op maandag 4 oktober 2010 zal in de Aula van het Academiegebouw het congres Begrenzing van kwalitatieve aansprakelijkheid; de grenzen voorbij? plaatsvinden, na de 'Hangmat-uitspraak' en de 'Wilnis-uitspraak' een actueel thema. Het congres wordt georganiseerd door de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht in samenwerking met Juridisch Contractonderwijs van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

Sprekers op dit congres zijn:

 • Prof. mr. J. Spier, Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad der Nederlanden, buitengewoon hoogleraar aansprakelijkheidsverzekering in vergelijkend perspectief aan de Universiteit Maastricht
 • Prof. mr. G.E. van Maanen, hoogleraar privaatrecht aan de Universiteit Maastricht
 • Mw. mr. R.A. Dozy, Vice-president in het Gerechtshof Arnhem
 • Mr. A.J. Van, advocaat bij Beer Advocaten te Amsterdam

De dagvoorzitter is prof. mr. F.T. Oldenhuis, universitair hoofddocent vakgroep Privaatrecht en Notarieel recht; tevens bijzonder hoogleraar religie en recht aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:21

Meer nieuws

 • 17 april 2019

  Propedeusejaar Rechtsgeleerdheid Leeuwarden verhuist naar Campus Fryslân

  Met ingang van het studiejaar 2019/2020 vindt het eerste studiejaar van de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid Leeuwarden plaats in het nieuwe gebouw van de Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen.

 • 15 april 2019

  Ras en recht

  De Amerikaanse Janet Thompson Jackson omarmt het lustrumthema ‘all inclusive’ volledig. Jackson werkt dit jaar als gastdocent aan de rechtenfaculteit van de RUG. Aan haar thuisinstelling, Washburn University School of Law in Topeka, doceert ze het vak...

 • 15 april 2019

  Edwin Woerdman: 'CO2-taks op langere termijn last voor energietransitie'

  De voorgenomen CO2-taks voor bedrijven gaat grotendeels voorbij aan het feit dat er al een systeem voor CO2-beprijzing is: het Europese emissiehandelssysteem.