Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Gibbs and non-Gibbs aspects of continuous spin models

17 september 2010

Promotie: mw. W.M. Ruszel, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Gibbs and non-Gibbs aspects of continuous spin models

Promotor(s): prof.dr. A.C.D. van Enter, prof.dr. C. Külske

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

 

Gibbs en non-Gibbs eigenschappen

 

Wioletta Ruszel bestudeerde de Gibbs en Non-Gibbs eigenschappen van continue-spin modellen gedurende een stochastische tijd-evolutie. Voor elke begintemperatuur en elke temperatuur van de dynamica, voor voldoend korte tijden is het zo dat de geëvolueerde maat de Gibbs-eigenschap behoudt. Ook wordt bewezen dat de Gibbs-eigenschap behouden blijft als zowel de begintemperatuur als de temperatuur van de dynamica hoog is. Verdere bewijst ze dat de Gibbs-eigenschap van een systeem van vlakke rotors verloren kan gaan onder een lage begintemperatuur en een (oneindig) hoge temperatuur van de dynamica met en zonder een veld. De aanwezigheid van het uitwendig veld geeft de mogelijkheid dat de verloren gegane Gibbs-eigenschap na verloop van tijd weer terugkomt. Tenslotte wordt het eerste voorbeeld in de literatuur gegeven van het gesuggereerde verschijnsel Chaotische Temperatuurafhankelijkheid.

 

 

Wioletta Ruszel (Polen. 1979) studeerde wiskunde aan de universiteit van Potsdam. Het onderzoek werd uitgevoerd bij de afdeling Wiskunde van de RUG.

 

 

 

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 16 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...