Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Heleen Mees en Arnoud Boot openen academisch jaar Economie en Bedrijfskunde in Groningen

20 september 2010

Met lezingen over China en over de financiële markten, openen publiciste Heleen Mees en hoogleraar Arnoud Boot het nieuwe academische jaar van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) op donderdag 30 september. Naast de lezingen van Mees over de opkomst van China en van Boot over de financiële markt, worden er drie awards uitgereikt: de docent van het jaar, de 'freshman of the year' en de FEB-EBF scriptieprijs. De opening vindt plaats in zaal 0015 van de Kapteynborg (gebouw J) op het Zernike Complex en begint om 15.30 uur. De voertaal is Engels.

Jaarlijks vieren studenten, staf en gasten van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde de opening van het nieuwe academische jaar. De faculteit organiseert dit evenement samen met de studenten van faculteitsvereniging EBF. Dagvoorzitter is Michael Koetter, hoogleraar aan de faculteit en expert op het gebied van financiële economie.

De opening is tevens onderdeel van de eerste dag van het tweedaagse EBF congres met als thema The (R)evolution of Powers.

Awards

Voor de verkiezing van de Docent van het Jaar worden elk academisch jaar de docenten met de hoogste scores op hun evaluaties door studenten genomineerd. Een jury bestaande uit student-vertegenwoordigers van de faculteit bepaalt de uiteindelijke winnaar.

De FEB-EBF Thesis Award gaat naar de beste masterscriptie van het afgelopen collegejaar.

De FEB moedigt studenten aan het hoogst haalbare in hun studie te bereiken en reikt daarom de Freshman of the Year Award uit aan de beste eerstejaarsstudent. Gedurende het eerste jaar worden de resultaten van een student in de 'freshmen rankings' vergeleken met medestudenten van dezelfde opleiding en na elk semester (op studentnummer) gepubliceerd. Uit de beste studenten van alle negen bachelorprogramma's wordt de overall winnaar bekend gemaakt. Die ontvangt de Freshman of the Year Award. 

Heleen Mees en Arnoud Boot
Heleen Mees en Arnoud Boot

Boot en Mees

De centrale lezingen tijdens de opening van het facultair academisch jaar worden verzorgd door Arnoud Boot en Heleen Mees.  

Prof.dr. Arnoud W.A. Boot is hoogleraar Corporate Finance and Financial Markets aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Amsterdam Center for Law & Economics (ACLE). Hij is kroonlid van de SER en adviseur voor DNB en de Riksbank (Centrale Bank van Zweden). Verder is hij Research Fellow aan het Centre for Economic Policy Research (CEPR) in Londen en het Davidson Institute van de University of Michigan. De titel van zijn lezing is: 'Footloose corporations – Have financial marketsdestabilized firms?'

Heleen Mees, MSc, is alumnus van de FEB, econoom, jurist en columnist. Ze woont sinds 2000 in New York, waar ze werkt als adviseur over EU zaken. Naast haar column in NRC Handelsblad, publiceerde Mees in internationale kranten, zoals The International Herald Tribune, Le Monde, Financial Times en Japan Times. In april 2009 kwam haar tweede boek uit ‘Between Greed And Desire - The World Between Wall Street And Main Street’. Ze werkt aan een proefschrift over ‘The power of China’, tevens de titel van haar lezing op 30 september. 

Programma Opening Academisch Jaar FEB-EBF

15.30u Welkom

16.00u Opening door prof.dr. Michael Koetter. Welkom door EBF voorzitter Joram Kok en FEB decaan prof.dr Elmer Sterken

16.10u Lezing Heleen Mees, MSc

16.45u Uitreiking van de awards door vice-decaan prof.dr. Janka Stoker:

  • FEB Freshman of the Year award
  • EBF Thesis of the Year award
  • FEB Lecturer of the Year award

16.55u Lezing prof.dr. Arnoud W.A. Boot

17.30u Borrel en Opening tentoonstelling 'Antidotes from the Dismal Science'

Locatie: Kapteynborg (Gebouw J), zaal 5419.0015, Landleven 12, 9747 AD Groningen

Noot voor de pers
Voor meer informatie: Nienke Bastiaans, communicatie.feb@rug.nl, tel. 050 363 3741

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws