Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Demographic transition, economic growth and labormarket dynamics

05 juli 2010

Promotie: mw. M.T. Choudhry, 11.00 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Demographic transition, economic growth and labormarket dynamics

Promotor(s): prof.dr. H.H. van Ark

Faculteit: Economie en Bedrijfskunde

 

Demografische transitie en economische groei

Misbah Tanveer Choudhry levert in haar proefschrift empirisch bewijs voor de hypothese dat de verdeling van de bevolking over verschillende leeftijdsgroepen van invloed is op economische groei, de arbeidsparticipatie van vrouwen en de groei van de arbeidsproductiviteit. Tevens levert ze bewijs voor de hypothesen dat de relatie tussen de arbeidsparticipatiegraad van vrouwen en de economische groei een u-vorm vertoont en dat een toename van de arbeidsparticipatiegraad op de korte termijn gepaard gaat met een afname van de arbeidsproductiviteit.

Misbah Tanveer Choudry (Pakistan, 1976) studeerde economie aan de universiteit van Punjab. Zij verrichtte haar onderzoek aan SOM Research School, Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Choudry werkt voor de Centrale Bank van Pakistan.

 

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...