Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Laura Spierdijk benoemd tot adjunct-hoogleraar The Econometrics of Pensions, Insurance and Finance

22 juli 2010

Laura Spierdijk is per 1 juni 2010 benoemd tot adjunct-hoogleraar The Econometrics of Pensions, Insurance and Finance bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde. Spierdijk is met name gespecialiseerd in het analyseren van het beleggingsbeleid van institutionele beleggers met behulp van econometrische modellen. Zo heeft zij in samenwerking met het Nederlandse ambtenarenpensioenfonds ABP onderzoek gedaan naar de transactiekosten die gepaard gaan met het aan- en verkopen van aandelen en methoden ontwikkeld hoe pensioenfondsen deze kosten kunnen verminderen.

Laura Spierdijk (Heemstede, 1976) studeerde econometrie en wiskunde (beide cum laude afgestudeerd) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Ze promoveerde in 2003 in Tilburg op een proefschrift over aandelentransacties op de New York Stock Exchange. Ze ontdekte onder meer dat grote aandelentransacties op momenten dat er veel gehandeld wordt meer invloed hebben op de prijs van de betreffende aandelen dan grote transacties op een rustig tijdstip. Institutionele beleggers en handelaren kunnen de resultaten gebruiken voor het optimaal opsplitsen en plannen van grote transacties. Na haar promotie werkte ze bij de Pensioen- en Verzekeringskamer, de Nederlandsche Bank en de Universiteit Twente. In 2006 kwam ze als Rosalind Franklin Fellow naar de afdeling Econometrie van de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:03 december 2019 09:57
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...