Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Elmer Sterken volgende rector magnificus Rijksuniversiteit Groningen

30 juni 2010

Prof.dr. Elmer Sterken volgt op 1 maart 2011 prof.dr. Frans Zwarts op als rector magnificus van de Rijksuniversiteit Groningen. Dit heeft de Raad van Toezicht van de RUG besloten. De benoemingstermijn van Zwarts, die in 2002 aantrad, werd door de Raad verlengd van 1 september 2010 tot 1 maart volgend jaar. Sterken is benoemd voor een periode van vier jaar. Het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen bestaat voorts uit prof.dr. Sibrand Poppema (voorzitter) en prof.dr. Koos Duppen (vice-voorzitter).

Decaan

Sterken is sinds 1 september 2008 decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
Hij is tevens voorzitter van het landelijk decanenoverleg Economie en Bedrijfskunde. Daarnaast is Sterken bestuurslid van de Stichting Academische Opleidingen Groningen en van het Energy Delta Institute. Hij is eveneens lid van de Raad voor de Bedrijfsvoering Facilitair Bedrijf van de RUG.

Curriculum vitae

Elmer Sterken (Apeldoorn, 1961) vervult sinds 1996 de leerstoel Monetaire economie aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Hij studeerde in 1983 in Groningen cum laude af in de econometrie en promoveerde er in 1990 in de economische wetenschappen op het proefschrift DUFIS. An econometric model of the Dutch financial system. Daarna doorliep hij een succesvolle wetenschappelijke loopbaan aan de RUG en werd hij in 1994 hoogleraar-directeur van het Landelijk Netwerk Bedrijfseconomie. Hij was visiting professor aan universiteiten in Duitsland (München), Japan (Osaka en Kobe) en de VS (Atlanta).

Noot voor de redactie

- Meer informatie:  Piet Bouma, hoofd Communicatie RUG, p.bouma@rug.nl; O50 – 363 5445
- Medewerkerspagina RUG: www.rug.nl/staff/e.sterken

Laatst gewijzigd:30 november 2017 16:17
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.