Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Demografische transitie en economische groei

28 juni 2010

Misbah Tanveer Choudhry levert in haar proefschrift empirisch bewijs voor de hypothese dat de verdeling van de bevolking over verschillende leeftijdsgroepen van invloed is op economische groei, de arbeidsparticipatie van vrouwen en de groei van de arbeidsproductiviteit.

Tevens levert ze bewijs voor de hypothesen dat de relatie tussen de arbeidsparticipatiegraad van vrouwen en de economische groei een u-vorm vertoont en dat een toename van de arbeidsparticipatiegraad op de korte termijn gepaard gaat met een afname van de arbeidsproductiviteit.

Curriculum vitae
Misbah Tanveer Choudry (Pakistan, 1976) studeerde economie aan de universiteit van Punjab. Zij verrichtte haar onderzoek aan SOM Research School, Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG. Ze promoveert op 5 juli (11.00u, Academiegebouw) bij prof.dr. H.H. van Ark op het proefschrift Demographic transition, economic growth and labormarket dynamics. Choudry werkt voor de Centrale Bank van Pakistan.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printView this page in: English

Meer nieuws