Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Video-verslag Ruimtelijk Verkiezingsdebat

19 mei 2010

Studenten steunen opmars VVD niet

Tijdens het Ruimtelijk Verkiezingsdebat dat dinsdagavond in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen werd gehouden is het Betty de Boer, nummer tien op de kieslijst van de VVD, niet gelukt om studenten te overtuigen van het nut van meer asfalt en kernenergie. Bij een peiling straft het publiek haar af door halvering van het aantal stemmen voor de VVD. Het Ruimtelijk Verkiezingsdebat werd georganiseerd door een groep jonge medewerkers en studenten van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.

Bij het thema kilometerheffing pleitte VVD'er Betty de Boer voor meer asfalt in Nederland als de oplossing voor het fileprobleem. Hiermee verloor ze de strijd om de student. Tijdens het debat in studentenstad Groningen waren haar tegenstanders Jesse Klaver (GL), Farshad Bashir (SP), Roos Vermeij (PvdA), Fleur Gräper-van Koolwijk (D66) en Harry van der Molen (CDA).

Tegenover een bomvolle zaal, waarbij de kandidaat-Kamerleden direct werden afgerekend op hun uitspraken middels het gebruik stemkastjes, hadden ook de PvdA en D66 het zwaar. PvdA'er Roos Vermeij wist stemmen te winnen, maar was weinig vernieuwend en greep terug op het plan voor kilometerheffing van Camiel Eurlings. Door de grote steun tijdens de eerste peiling aan de start van het debat leek het voor Fleur Gräper-van Koolwijk (D66) een gelopen race. Ze wist zich echter onvoldoende te profileren, terwijl Jesse Klaver de harten van de studenten wist te stelen. Dit resulteerde in een onverwachts grote overwinning voor GroenLinks aan het eind van het debat.

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:58

Meer nieuws