Video-verslag Ruimtelijk Verkiezingsdebat
Studenten steunen opmars VVD niet
Tijdens het Ruimtelijk Verkiezingsdebat dat dinsdagavond in de Aula van de Rijksuniversiteit Groningen werd gehouden is het Betty de Boer, nummer tien op de kieslijst van de VVD, niet gelukt om studenten te overtuigen van het nut van meer asfalt en kernenergie. Bij een peiling straft het publiek haar af door halvering van het aantal stemmen voor de VVD. Het Ruimtelijk Verkiezingsdebat werd georganiseerd door een groep jonge medewerkers en studenten van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen.
Bij het thema kilometerheffing pleitte VVD'er Betty de Boer voor meer asfalt in Nederland als de oplossing voor het fileprobleem. Hiermee verloor ze de strijd om de student. Tijdens het debat in studentenstad Groningen waren haar tegenstanders Jesse Klaver (GL), Farshad Bashir (SP), Roos Vermeij (PvdA), Fleur Gräper-van Koolwijk (D66) en Harry van der Molen (CDA).
Tegenover een bomvolle zaal, waarbij de kandidaat-Kamerleden direct werden afgerekend op hun uitspraken middels het gebruik stemkastjes, hadden ook de PvdA en D66 het zwaar. PvdA'er Roos Vermeij wist stemmen te winnen, maar was weinig vernieuwend en greep terug op het plan voor kilometerheffing van Camiel Eurlings. Door de grote steun tijdens de eerste peiling aan de start van het debat leek het voor Fleur Gräper-van Koolwijk (D66) een gelopen race. Ze wist zich echter onvoldoende te profileren, terwijl Jesse Klaver de harten van de studenten wist te stelen. Dit resulteerde in een onverwachts grote overwinning voor GroenLinks aan het eind van het debat.
Laatst gewijzigd: | 13 maart 2020 01:58 |
Meer nieuws
-
25 september 2024
Slimme energietransitie vraagt om inclusieve aanpak
RUG-wetenschapper Christian Zuidema vertelt over hoe we samen kunnen overstappen naar een duurzame samenleving. Een slimme transitie vraagt om een betere verdeling van de voor- en nadelen, betoogt hij.
-
22 augustus 2024
NWO kent subsidie toe aan groot onderzoek naar relatie tussen platteland en stad
De relaties tussen platteland en stad zijn afgelopen jaren onder druk komen te staan en vragen om toekomstbestendige ruimtelijke oplossingen. Daarom onderzoekt het Fertile Soils project, waarin 10 kennisinstituten en 30 praktijkpartners...
-
08 juli 2024
Nieuwe samenwerking UGBS en Faculteit Ruimtelijke Wetenschappen: opleidingen voor professionals
Het samenbrengen van kennis en ervaring van beide partners levert nieuwe opleidingsmogelijkheden voor werkenden in uiteenlopende organisaties.