Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Control of port-hamiltonian systems. Observer design and alternate passive input-output pairs

23 april 2010

Promotie: dhr. A. Venkatraman, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Control of port-hamiltonian systems. Observer design and alternate passive input-output pairs

Promotor(s): prof .dr. A. van der Schaft

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Aneesh Venkatraman, tel. 050-363 3972, e-mail: aneesh.82@gmail.com

Het regelen van poort-Hamiltoniaanse systemen

In het proefschrift van Aneesh Venkatraman worden twee onderwerpen in de regeling van poort-Hamiltoniaanse systemen met energie-dissipatie bestudeerd, namelijk (1) het waarnemerontwerp en stabilisatie door uitgangsterugkoppeling en (2) het aanpassen van de energiefunctie van poort-Hamiltoniaanse systemen door middel van alternatieve passieve ingangs-uitgangsparen.

Aneesh Venkatraman (India, 1982) studeerde Aerospace Engineering aan het Indian Institute of Technology. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Instituut voor Wiskunde en Informatica van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...