Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Control of port-hamiltonian systems. Observer design and alternate passive input-output pairs

23 april 2010

Promotie: dhr. A. Venkatraman, 16.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Control of port-hamiltonian systems. Observer design and alternate passive input-output pairs

Promotor(s): prof .dr. A. van der Schaft

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Aneesh Venkatraman, tel. 050-363 3972, e-mail: aneesh.82@gmail.com

Het regelen van poort-Hamiltoniaanse systemen

In het proefschrift van Aneesh Venkatraman worden twee onderwerpen in de regeling van poort-Hamiltoniaanse systemen met energie-dissipatie bestudeerd, namelijk (1) het waarnemerontwerp en stabilisatie door uitgangsterugkoppeling en (2) het aanpassen van de energiefunctie van poort-Hamiltoniaanse systemen door middel van alternatieve passieve ingangs-uitgangsparen.

Aneesh Venkatraman (India, 1982) studeerde Aerospace Engineering aan het Indian Institute of Technology. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Instituut voor Wiskunde en Informatica van de RUG.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...