Model reduction of port-hamiltonian systems

23 april 2010

Promotie: dhr. R.V. Polyuga, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Model reduction of port-hamiltonian systems

Promotor(s): prof .dr. A.J. van der Schaft

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Rostylav Polyuga, tel. 06-41107238, e-mail: rostyslav.polyuaga@gmail.com

Reductie van lineaire poort-Hamiltoniaanse systemen

Het proefschrift van Rostylav Polyuga biedt enkele structuurbehoudende modelreductiemethoden voor lineaire poort-Hamiltoniaanse systemen. De gereduceerde systemen behouden de poort-Hamiltoniaanse structuur. Dit houdt in dat de gereduceerde modellen met andere deelsystemen binnen complexe netwerken, zoals elektrische netwerken, verbonden kunnen worden.

Rostylav Polyuga (Oekraïne, 1983) studeerde aan de V.N. Karazin Kharkiv National University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Bernoulli Instituut voor Wiskunde en Informatica van de RUG. Momenteel is hij postdoc bij de Technische Universiteit Eindhoven.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40
printOok beschikbaar in het: English