Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Model reduction of port-hamiltonian systems

23 april 2010

Promotie: dhr. R.V. Polyuga, 14.45 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Model reduction of port-hamiltonian systems

Promotor(s): prof .dr. A.J. van der Schaft

Faculteit: Wiskunde en Natuurwetenschappen

Contact: Rostylav Polyuga, tel. 06-41107238, e-mail: rostyslav.polyuaga@gmail.com

Reductie van lineaire poort-Hamiltoniaanse systemen

Het proefschrift van Rostylav Polyuga biedt enkele structuurbehoudende modelreductiemethoden voor lineaire poort-Hamiltoniaanse systemen. De gereduceerde systemen behouden de poort-Hamiltoniaanse structuur. Dit houdt in dat de gereduceerde modellen met andere deelsystemen binnen complexe netwerken, zoals elektrische netwerken, verbonden kunnen worden.

Rostylav Polyuga (Oekraïne, 1983) studeerde aan de V.N. Karazin Kharkiv National University. Het onderzoek werd uitgevoerd aan het Bernoulli Instituut voor Wiskunde en Informatica van de RUG. Momenteel is hij postdoc bij de Technische Universiteit Eindhoven.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:40

Meer nieuws

 • 18 oktober 2018

  Toegangscontrole Universiteitsbibliotheek Binnenstad

  In november worden de toegangspoortjes in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad getest. Als deze test naar tevredenheid verloopt, worden de poortjes definitief in gebruik genomen.

 • 16 oktober 2018

  Digital Society Conferentie Nederlandse universiteiten

  De digitale informatietechnologie dringt steeds dieper door in onze samenleving. Daarom organiseren de veertien Nederlandse universiteiten, verenigd in de VSNU, op dinsdag 27 november de internationale Digital Society Conference in de Rijtuigenloods...

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...