Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Distinguished Marketing Scholar Award 2010 voor Peter Leeflang

08 april 2010
Leeflang en medewinnaar Wieringa (EUR)
Leeflang en medewinnaar Wieringa (EUR)

Update June 10th:

>> Picture of Professor Leeflang at the EMAC conference 2010 in Copenhagen, with winner of the inaugural Distinguished Marketing Scholar Award Professor Berend Wieringa of the Rotterdam School of Management, Erasmus University.

VIDEO

Op 7 april hield professor Leeflang aan de FEB een masterclass

Bekijk hier de video

Professor Leeflang
Professor Leeflang

Aan prof.dr. Peter Leeflang, hoogleraar Marketing en marktonderzoek aan de RUG, is de Inaugural EMAC Distinguished Marketing Scholar Award 2010 toegekend. De prijs is een hoge onderscheiding die voor de eerste keer wordt uitgereikt door de European Marketing Academy (EMAC). Een belangrijk criterium is de kwaliteit van onderzoek. De prijs wordt uitgereikt tijdens de EMAC-conferentie in Kopenhagen van 2-4 juni 2010. Leeflang deelt de prijs met prof.dr.ir. Berend Wierenga van de Erasmus Universiteit.

De EMAC-award is de hoogste onderscheiding die een marketingdocent die deel uitmaakt van de European Marketing Academy kan ontvangen. De twee voornaamste criteria zijn: 1. vooraanstaand onderzoek op het gebied van marketing, blijkend uit uitgebreide en invloedrijke wetenschappelijke bijdragen; 2. bijzondere bijdrage aan de Europese Marketing Academy. Andere criteria voor de prijs zijn onderwijs en begeleiding, creativiteit en innovatievermogen, en verleende diensten aan de marketing-gemeenschap en het algemene publiek.

De EMAC werd opgericht in 1975 en is een professioneel genootschap voor academici die betrokken zijn of belang hebben bij marketingtheorie en –onderzoek. De academie streeft ernaar de kern van een communicatienetwerk op het gebied van marketing te zijn om informatie te verspreiden en internationale kennisuitwisseling op het gebied van marketing te bevorderen. Het lidmaatschap staat open voor personen in Europa en elders. Momenteel telt de academie meer dan 1000 leden uit meer dan 57 landen verspreid over de hele wereld.

Informatie
- prof.dr. Peter Leeflang, tel. 050-363 3696 of 050-363 3686 (secretariaat) 
- http://www.emac-online.org

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...