Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Studenten en alumni lerarenopleiding economie FEB winnen innovatieprijzen

01 april 2010
De prijswinnaars Louwrens Wouda en Anthea van Os
De prijswinnaars Louwrens Wouda en Anthea van Os

Studenten en alumni van de lerarenopleiding economie van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) bezetten het complete podium tijdens de uitreiking van de Professor Henk Peerprijs. Deze landelijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de ontwerpers van innovatief lesmateriaal voor economie in het voortgezet onderwijs.

Onder de 25 inzendingen uit het hele land waren acht prijzen te verdelen. De studenten en alumni van de FEB tekenden voor plaats 1, 2, 3, 5 en 8.

De hoofdprijs ging naar Anthea van Os en Louwrens Wouda, die gezamenlijk 'de balansdag' ontwierpen: een breinvriendelijke opdracht waarin de klas leert een balans op te stellen. Eerst wordt klassikaal stap voor stap de balans van een chipsfabriek behandeld (inclusief smaaktest), daarna gaan de leerlingen zelf aan de slag met verwerkingsopdrachten.

De jury roemde de hoge mate van interactie tussen de docent en de leerlingen, de betrokkenheid van leerlingen en de heldere structuur van de opdracht.

Verder vielen studenten en oud-studenten Nanda Stijntjes, Gert Droogendijk en Ruben Boeijinga van de FEB in de prijzen.

De prijzen werden uitgereikt tijdens het jaarlijkse Vecon-congres voor economiedocenten. Het materiaal van de prijswinnaars is te vinden op www.rdmc.nl/
Meer informatie: Louwrens Wouda

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...