Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Novel polychaprolactone - tricalcium phosphate (PCL-TCP) scaffolds customized for reconstruction of dento-alveolar deformities

24 maart 2010

Promotie: dhr. A.B.K. Yeo, 14.15 uur, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Proefschrift: Novel polychaprolactone - tricalcium phosphate (PCL-TCP) scaffolds customized for reconstruction of dento-alveolar deformities

Promotor(s): prof.dr. Y. Rem, prof.dr. A. Sandham

Faculteit: Medische Wetenschappen

Contact: via de persvoorlichters van het UMCG, tel. 050-361 2200, e-mail: voorlichting@bvl.umcg.nl

Synthetische botvervanger maakt kaak klaar voor implantaat

Bij mensen die geen tanden meer hebben, kan een implantaat een goede oplossing zijn. Vaak is de kaak echter zo ver van vorm veranderd, dat die eerst moet worden gerestaureerd voordat het implantaat weer wordt herplaatst. Hiervoor is een tijdelijke synthetische botvervanger nodig, terwijl het kaakbot langzaam teruggroeit.

Zo’n synthetische botvervanger moet gunstige mechanische en degradatie-eigenschappen hebben om krachten aan te kunnen die er op de botvervanger komen te staan in de mond, vooral gedurende de eerste genezingsperiode.

Promovendus Alvin Yeo onderzocht zo’n nieuwe synthetische botvervanger voor in de kaakwand, genaamd polycaprolacton-tricalciumfosfaat (PCL-TCP) composiet. Yeo ontdekte dat voorbehandeling met natriumhydroxide de oppervlakte-eigenschappen van PCL-TCP composieten verbetert, waardoor de botvorming beter wordt. Bovendien verkreeg hij een betere verbonden poriestructuur. Aanvullende studies zijn nog nodig om te kijken of het materiaal ook goed werkt bij klinisch relevante defecten.

Alvin Yeo (Singapore, 1972) behaalde zijn master of science in de Peridontologie aan de University of North Carolina. Zijn promotieonderzoek voerde hij uit aan de Department of Engineering, National University of Singapore en bij het Singapore Experimental Medical Centre.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:39

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...