Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Zernike Institute for Advanced Materials in top-10 Times Higher Education

17 maart 2010

Het Zernike Institute for Advanced Materials van de Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de tien beste instituten op gebied van materialenonderzoek ter wereld.

In de ranking die het gerenommeerde onderwijsblad Times Higher Education deze maand publiceert, staat de Groningse toponderzoekschool op plaats negen. De RUG komt nieuw binnen in de top twintig en laat prestigieuze universiteiten als die van Princeton, Stanford en Cambridge, en het Max Planck instituut achter zich. Op het Zernike Institute for Advanced Materials werken natuurkundigen, scheikundigen en biologen samen aan onderzoek naar nieuwe materialen.

Meer informatie:
Website THE

Laatst gewijzigd:30 november 2017 15:32

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.