Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Sterrenkijkdagen in de Blaauw sterrenwacht

09 maart 2010

Op 19 en 20 maart worden voor de 34ste keer de nationale sterrenkijkdagen gehouden. Samen met de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde is het Kapteyn instituut van de Rijksuniversiteit Groningen gastheer van de kijkavonden, die plaatsvinden in de Blaauw sterrenwacht bovenop de Bernoulliborg op het Zernikecomplex.

Op de sterrenkijkdagen staat de maan in het eerste kwartier. Bij goed weer zullen ook de planeten Mars, Saturnus en Venus fraai aan de hemel zichtbaar zijn. Zowel bij goed als bij slecht weer is er een binnenprogramma, waarin bezoekers kennis kunnen maken met het nieuwe, opblaasbare planeterium. Bovendien zijn er lezingen en kleine demonstratieproefjes over infraroodsterrenkunde.

Leden van de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde zijn op de avonden aanwezig om bezoekers de weg te wijzen aan het firmament. Er staan kijkers opgesteld en natuurlijk kunnen belangstellenden ook meer te weten komen over de activiteiten van de vereniging. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Noot voor de pers

Meer informatie:
- Reynier Peletier, Blaauw sterrenwacht  050-363 4073, peletier astro.rug.nl
- Theo Jurriens, 06-53 81 69 59, t.a.jurriens rug.nl

Laatst gewijzigd:13 maart 2020 01:57

Meer nieuws

 • 16 maart 2023

  Jacquelien Scherpen wint Prins Friso Ingenieursprijs 2023

  Jacquelien Scherpen, Director of Engineering aan de Faculty of Science and Engineering (RUG), is door de vakjury uitgeroepen tot Ingenieur van het Jaar 2023. Zij ontving de Prins Friso Ingenieursprijs 2023 gisteren, 15 maart, in bijzijn van prinses...

 • 16 maart 2023

  Ben Feringa awarded Honorary Doctorate from Bratislava University

  On March 15, 2023, the Slovak University of Technology in Bratislava awarded the title of "Doctor honoris causa" to Nobel laureate Ben Feringa from the Stratingh Institute for Chemistry (University of Groningen).

 • 10 maart 2023

  ENW-M-subsidie voor Andreas Milias-Argeitis

  Prof. Andreas Milias-Argeitis van het Groningen Biomolecular Sciences and Biotechnology Institute (GBB, Rijksuniversiteit Groningen) heeft een Open Competitie ENW-M-subsidie ontvangen van de NWO ter waarde van EUR 350.000. De subsidie is voor zijn...