Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEBlog dean Elmer Sterken: 'De Wit Committee' on the Financial Crisis is too political

28 januari 2010
FEBlog by Elmer Sterken
FEBlog by Elmer Sterken

"The start of a crisis is by definition unpredictable, and the consequences are no news at all", says prof.dr. Elmer Sterken in his new blog entry. "Still the 'De Wit Committee' investigates the causes of the financial crisis that started in 2008 and the political response of the Dutch government after the outbreak. The main focus is on the role of private banks, bank managers (bonuses) and bank supervision by the Dutch central bank. After a crisis a society wants to declare someone guilty: this time it will be the (central) bankers. But I even think that in some respect we are all guilty."

Read the entire FEBlog entry

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:54

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...