Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG krijgt Elsevier subsidie voor vernieuwend programma kinderopvang

19 januari 2010

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt van de Elsevier Foundation een subsidie van dertigduizend dollar om een speciaal programma voor kinderopvang in te richten. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met organisaties in de stad.

Het nieuwe programma moet oplossingen bieden in bijzondere situaties, zoals een ouder die een congres wil bezoeken op een dag waarop hij of zij normaal thuis is. Ook moet het programma uitkomst geven bij de opvang van kinderen van gastdocenten of van bezoekers van congressen die de RUG organiseert. Bij de ontwikkeling van het programma wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor ad hoc opvang van zieke kinderen.

Een belangrijk doel van het speciale kinderopvang programma is het bevorderen van de doorstroom van vrouwen in de wetenschap. Het programma biedt hulp waardoor men werk en privé beter kan combineren. In Nederland nemen vrouwen binnen het gezin vaak de meeste zorgtaken op zich. Een optimale werk-privé balans vinden is dan lastig, terwijl een dergelijk evenwicht wel een belangrijke factor is voor een succesvolle wetenschappelijke loopbaan.

De RUG is op meerdere gebieden actief om de doorstroom van vrouwen in wetenschappelijke functies te bevorderen. Voorbeelden zijn de Rosalind Franklin Fellowships en het mentoringprogramma voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel.

In april volgen verdere berichten over de specifieke inrichting van het programma en de voorwaarden voor deelname.

Contact

- Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker, mail: d.halvorson-molen@rug.nl, telefoon: 050 363 5353.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 februari 2018

  Provincie en RUG maken werk van duurzame landbouw

  De Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) slaan de handen ineen om de landbouwsector verder te verduurzamen. Hiertoe wordt een Bijzondere Leerstoel Natuurinclusieve Landbouw opgericht aan de RUG. De Provincie​draagt via haar Programma...

 • 19 februari 2018

  Prinses Beatrix en Prinses Mabel bij uitreiking 4e Prins Friso Ingenieursprijs in Groningen

  Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 21 maart 2018 voor de vierde keer de Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Ook dit jaar zijn Prinses Beatrix en Prinses Mabel hierbij aanwezig. ​De Rijksuniversiteit Groningen,...

 • 15 februari 2018

  Populaire wetenschapsblogger deelt spintronicafilm

  Een filmpje over het onderzoek van RUG-natuurkundige Bart van Wees is opgepikt door de populaire wetenschapsblogger Hashem Al-Ghaili. Via zijn Facebook site is de film in een paar dagen tijd meer dan 260.000 keer bekeken en ruim 2.100 keer gedeeld....