RUG krijgt Elsevier subsidie voor vernieuwend programma kinderopvang

19 januari 2010

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt van de Elsevier Foundation een subsidie van dertigduizend dollar om een speciaal programma voor kinderopvang in te richten. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met organisaties in de stad.

Het nieuwe programma moet oplossingen bieden in bijzondere situaties, zoals een ouder die een congres wil bezoeken op een dag waarop hij of zij normaal thuis is. Ook moet het programma uitkomst geven bij de opvang van kinderen van gastdocenten of van bezoekers van congressen die de RUG organiseert. Bij de ontwikkeling van het programma wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor ad hoc opvang van zieke kinderen.

Een belangrijk doel van het speciale kinderopvang programma is het bevorderen van de doorstroom van vrouwen in de wetenschap. Het programma biedt hulp waardoor men werk en privé beter kan combineren. In Nederland nemen vrouwen binnen het gezin vaak de meeste zorgtaken op zich. Een optimale werk-privé balans vinden is dan lastig, terwijl een dergelijk evenwicht wel een belangrijke factor is voor een succesvolle wetenschappelijke loopbaan.

De RUG is op meerdere gebieden actief om de doorstroom van vrouwen in wetenschappelijke functies te bevorderen. Voorbeelden zijn de Rosalind Franklin Fellowships en het mentoringprogramma voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel.

In april volgen verdere berichten over de specifieke inrichting van het programma en de voorwaarden voor deelname.

Contact

- Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker, mail: d.halvorson-molen@rug.nl, telefoon: 050 363 5353.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29