Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

RUG krijgt Elsevier subsidie voor vernieuwend programma kinderopvang

19 januari 2010

De Rijksuniversiteit Groningen krijgt van de Elsevier Foundation een subsidie van dertigduizend dollar om een speciaal programma voor kinderopvang in te richten. Het programma wordt ontwikkeld in samenwerking met organisaties in de stad.

Het nieuwe programma moet oplossingen bieden in bijzondere situaties, zoals een ouder die een congres wil bezoeken op een dag waarop hij of zij normaal thuis is. Ook moet het programma uitkomst geven bij de opvang van kinderen van gastdocenten of van bezoekers van congressen die de RUG organiseert. Bij de ontwikkeling van het programma wordt ook gekeken naar mogelijkheden voor ad hoc opvang van zieke kinderen.

Een belangrijk doel van het speciale kinderopvang programma is het bevorderen van de doorstroom van vrouwen in de wetenschap. Het programma biedt hulp waardoor men werk en privé beter kan combineren. In Nederland nemen vrouwen binnen het gezin vaak de meeste zorgtaken op zich. Een optimale werk-privé balans vinden is dan lastig, terwijl een dergelijk evenwicht wel een belangrijke factor is voor een succesvolle wetenschappelijke loopbaan.

De RUG is op meerdere gebieden actief om de doorstroom van vrouwen in wetenschappelijke functies te bevorderen. Voorbeelden zijn de Rosalind Franklin Fellowships en het mentoringprogramma voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel.

In april volgen verdere berichten over de specifieke inrichting van het programma en de voorwaarden voor deelname.

Contact

- Voor meer informatie over dit programma kunt u contact opnemen met Delinah Halvorson-Molen, beleidsmedewerker, mail: d.halvorson-molen@rug.nl, telefoon: 050 363 5353.

Laatst gewijzigd:15 september 2017 15:29

Meer nieuws

 • 24 september 2018

  Keurig groen gedrag kan sociaal verrekte ongemakkelijk zijn

  Waarom is het zo moeilijk een heilig boontje te zijn? Jan Willem Bolderdijk over zijn onderzoek naar de schurende randjes van duurzaam gedrag.

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.