Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Rechtenstudent RUG Berny van Loon wint scriptieprijs Sport en Recht 2009

27 november 2009

De Vereniging voor Sport en Recht heeft de Prof. mr. N.J.P. Giltay Veth–scriptieprijs dit jaar toegekend aan de Groninger rechtenstudent Berny van Loon.

Zijn scriptie, begeleid door mr. A.J. Wierenga en mw. mr. V.V.R. Van Bogaert (Sectie Algemene Rechtswetenschap), draagt de titel 'De aansprakelijkheid van een kanarie. Over arbitrale dwalingen en aansprakelijkheid'. De scriptie heeft betrekking op de civielrechtelijke aansprakelijkheid van scheidsrechters in sportsituaties. In het juryrapport wordt de scriptie geprezen vanwege de originele vraagstelling en de goede methodische opbouw. Verder is de jury erg te spreken over de heldere schrijfstijl en de daadkrachtige toonzetting die blijk geeft van het feit dat Berny over een goede beheersing van de materie beschikt.

Voor het juryrapport en de integrale tekst van de scriptie zie: http://www.sport-en-recht.nl/vsr/winnaars.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:17

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs