Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prijsvraag 20 jaar Kinderrechtenverdrag

02 november 2009

Op 20 november 2009 bestaat het Verdrag inzake de Rechten van het Kind 20 jaar. Dit grote moment kan natuurlijk niet onopgemerkt aan ons voorbijgaan. Daarom organiseert Unicef in samenwerking met Defence for Children International (DCI) op 20 november in Leiden de Kinderrechtentop. Tijdens deze bijeenkomst zal niet alleen worden teruggekeken naar de afgelopen 20 jaar, maar in het bijzonder worden gekeken naar de toekomst van het Verdrag en de kinderrechten.

Jij kunt hierbij zijn! Hoe? In het kader van de 20e verjaardag van het IVRK en de Kinderrechtentop schrijft DCI in samenwerking met Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden en de faculteit der rechtsgeleerdheid van de universiteit Leiden een prijsvraag uit onder juridische studenten. Als beloning mogen de vijf beste inzendingen bij deze top aanwezig zijn en bovendien mag de beste inzending naar Genève voor een ontmoeting met het VN-comité inzake de rechten van het kind.

De prijsvraag : hoe bij de tijd is het Kinderrechtenverdrag? In het huidige digitale tijdperk met aandacht voor bijvoorbeeld communicatie, milieu en gezondheid zijn veel rechten in een ander daglicht komen te staan. Schrijf het derde aanvullende protocol over een thema dat volgens jou meer aandacht verdient waarbij je per artikel van het Kinderrechtenverdrag bekijkt of er een modernisering nodig is.

Maximaal 1000 woorden.

Mail voor 15 november 2009 je inzending naar kirewi planet.nl tav A. van Eijck en met onderwerp : prijsvraag 20 jaar IVRK.

Bovenstaand emailadres mag uiteraard ook gebruikt worden voor eventuele vragen en verdere uitleg met betrekking tot de prijsvraag en/of de kinderrechtentop.

Laatst gewijzigd:22 januari 2024 09:41

Meer nieuws

 • 12 januari 2024

  Leon Verstappen gedecoreerd tijdens jubileumcongres

  Leon Verstappen (Meijel, 1965), hoogleraar Notarieel Recht aan de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, is vrijdag 12 januari verrast met een Koninklijke Onderscheiding in de categorie Officier in de Orde van Oranje Nassau...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...

 • 05 december 2023

  Botsende mensenrechten: hoever mogen demonstranten gaan?

  Snelwegblokkades, anti-abortusdemonstranten en fakkelzwaaiers bij politici thuis. Het recht om te demonstreren is een groot goed, maar soms schuurt het met andere mensenrechten. Noor Swart onderzoekt voor haar proefschrift het Nederlandse...