Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Oprichtingscongres Netherlands Institute for Law and Governance

16 november 2009

Op 16 november 2009 werd het Netherlands Institute for Law and Governance (NILG) opgericht. Ter gelegenheid hiervan is een congres georganiseerd met als thema: publiek/privaat: vervlechten of ontvlechten? Dient in deze tijden van veronderstelde crises (financieel, klimaat en moreel) de overheid de touwtjes strakker in handen te nemen of moeten verantwoordelijkheden juist sterker worden gedeeld?

Op de webpagina's van het instituut staat een verslag van het congres, dat werd geopend door de burgemeester van Groningen, Peter Rehwinkel. Tevens vindt u hier een film over het instituut, een videoboodschap van minister van justitie Hirsch Ballin en foto's die tijdens het congres zijn gemaakt.

Laatst gewijzigd:01 november 2017 11:48

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs