Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Overeenkomst universiteiten Groningen en Newcastle: double degree master programma's economie en bedrijfskunde

27 november 2009

Professor John Leopold, vertegenwoordiger van de University of Newcastle (NCL) en Frans Zwarts, Rector Magnificus van de RUG hebben op dinsdag 17 november een contract ondertekend om de relaties tussen beide universiteiten te intensiveren. Het eerste concrete resultaat is de start van twee "double degree" masterprogramma's tussen de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB) van de RUG en de Business School van Newcastle University (NUBS).

Beide double degree MSc programma's duren 17 maanden en gaan officieel van start in 2010. Deelnemende studenten krijgen na afronding van het programma een bul van beide universiteiten.

Studenten die in Newcastle beginnen, zullen zich in Groningen verder speicaliseren in International Business and Management. En studenten die in Groningen beginnen met de MSc International Business and Management in Groningen specialiseren zich in Newcastle verder in Marketing.

Zowel Groningen als Newcastle ziet deze ontwikkeling als een belangrijke nieuwe fase in de internationalisering van hun faculteiten en als een cruciaal onderdeel van hun internationale accreditatie. In het algemeen is het vorige week ondertekende contract het startpunt voor een nog intensievere samenwerking op het gebied van zowel onderwijs als onderzoek.

Laatst gewijzigd:04 augustus 2020 08:53
View this page in: English

Meer nieuws