Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Religieus gezag in heden en verleden

29 september 2009

NOSTER heeft de aanvraag vanuit NGG goedgekeurd om een themagroep in te stellen.

Thema: 'Religieus gezag in heden en verleden'.

In de themagroep staat de interactie tussen sociale wetenschappen (in het bijzonder antropologie) en godsdienstwetenschap centraal. In twee achtereenvolgende jaren zal deze thematiek tijdens de NOSTER/NGG najaarsconferentie aan de orde worden gesteld.  

Er zullen twee conferenties worden georganiseerd, de eerste op 23/24 oktober 2009, de tweede in het najaar van 2010. Waarbij beoogd is een selectie van de papers (Engels en Nederlands) te publiceren in een NTT themanummer. De eerste conferentie heeft een nationaal, de tweede een internationaal karakter.  

Trekker(s) van de themagroep zijn Prof. Dr. K. von Stuckrad en Dr. J. Borsje (UvA).

Participanten zijn: Prof. Dr. K. von Stuckrad (RUG), Dr. J. Borsje (UvA), Prof. Dr. Y. Kuiper (RUG), Dr. M. van Dijk (RUG) (gevraagd), Dr. F. Jespers (RU) (gevraagd), Prof. Dr. P. van der Velde (RU) (gevraagd), Prof. Dr. H.J.M. Venbrux (RU) (gevraagd), Prof.Dr. H.L. Beck (UvT), Dr. A. Nugteren (UvT), Prof. Dr. W. van Beek (UvT), Dr. U. Ryad (UL) (gevraagd),

Dr. M. Ghaly (gevraagd) (UL), Prof. Dr. A. de Jong (UL) (gevraagd),Drs. B Bartelink (RUG), M. Davidsen, MA (UL).

> lees meer in de agenda

Laatst gewijzigd:31 mei 2016 10:05

Meer nieuws

 • 12 december 2018

  Vredesambassadeur worden

  Vicki Collinge en Marieke Klijnstra rapporteren over hun bezoek aan de UN Peace Summit for Emerging Leaders in Bangkok, 28-30 november 2018.

 • 23 november 2018

  Lancering Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn

  Op 30 november 2018 wordt het Centrum voor Religie, Gezondheid en Welzijn van de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen gelanceerd met een symposium over aardbevingen, seksueel welzijn en de dood. Het Centrum...

 • 15 november 2018

  Keuzegids 2019: RUG-opleidingen constant in de Nederlandse top

  Tien bacheloropleidingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) krijgen dit jaar van de Keuzegids Universiteiten het kwaliteitszegel Topopleiding, waarmee ze tot de top van het Nederlandse wetenschappelijke onderwijs behoren. In de categorie ‘Brede...