Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Nieuw FEB bestuur per 1 november: professor Janka Stoker wordt vice decaan

18 september 2009
Prof. Stoker
Prof. Stoker

Het bestuur van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde verwelkomt per 1 november aanstaande prof.dr. Janka Stoker als nieuwe vice decaan, met de portefeuille Onderwijs. Hiermee wordt het faculteitsbestuur teruggebracht van vier naar drie leden.

De leden van de faculteitsraad van economie en bedrijfskunde hebben op 11 september jl. niet alleen ingestemd, maar ook enthousiast gereageerd op de nieuwe bestuurssamenstelling.

Samenstelling faculteitsbestuur
Van de huidige leden blijven decaan professor Elmer Sterken en Portefeuillehouder Middelen drs. Teun van Duinen aan in het bestuur. De aanstelling van Van Duinen is per 1 september met vijf jaar verlengd, Sterken's periode van vijf jaar loopt nog tot 2013 en professor Stoker is eveneens voor vijf jaar benoemd vanaf 1 november.
Het driekoppige faculteitsbestuur zal zich vooral concentreren op strategievorming.

Naast het faculteitsbestuur wordt dr. Kees Praagman benoemd als Onderwijsdirecteur en drs. Frans Rutten wordt Associate Dean of International Affairs. Te zijner tijd wordt een Academic Dean benoemd voor de nieuw op te zetten International Business School. Kees Praagman zal zich vooral richten op de onderwijsallocatie, de onderwijs- en examenregelingen en het implementeren van onderwijsvernieuwingen. Frans Rutten wordt verantwoordelijk voor internationalisering en internationale accreditaties. De taken van Tammo Bijmolt als directeur van SOM blijven ongewijzigd.

Janka Stoker
Professor Stoker is momenteel bijzonder hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering aan de FEB, een leerstoel die mede is mogelijk gemaakt door haar huidige tweede werkgever Berenschot. Stoker krijgt vanaf november 2009 een full time aanstelling bij de FEB en haar bijzondere leerstoel wordt omgezet in een regulier hoogleraarschap.

Noot voor de pers
Voor meer informatie: prof.dr. Elmer Sterken, tel. (050) 363 38 27 (werk), e-mail

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...