About us Latest news News News articles

Prof. mr. M.H. Wissink advocaat-generaal bij Hoge Raad

13 juli 2009

Mark Wissink wordt per 1 januari 2010 benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

Wissink is momenteel hoogleraar privaatrecht i.h.b. verbintenisssenrecht aan onze faculteit. Hij studeerde Nederlands recht en privaatrecht aan de Universiteit Leiden. Vervolgens studeerde hij aan de Columbia University School of Law in New York. Wissink werkte achtereenvolgens als docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden, was advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag en universitair docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Hier promoveerde hij cum laude.

Als nevenfunctie treedt Mark Wissink sinds 2000 op als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Arnhem en sinds 2002 ook in Leeuwarden.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16