Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Prof. mr. M.H. Wissink advocaat-generaal bij Hoge Raad

13 juli 2009

Mark Wissink wordt per 1 januari 2010 benoemd tot advocaat-generaal bij de Hoge Raad.

Wissink is momenteel hoogleraar privaatrecht i.h.b. verbintenisssenrecht aan onze faculteit. Hij studeerde Nederlands recht en privaatrecht aan de Universiteit Leiden. Vervolgens studeerde hij aan de Columbia University School of Law in New York. Wissink werkte achtereenvolgens als docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden, was advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek in Den Haag en universitair docent burgerlijk recht aan de Universiteit Leiden. Hier promoveerde hij cum laude.

Als nevenfunctie treedt Mark Wissink sinds 2000 op als raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof in Arnhem en sinds 2002 ook in Leeuwarden.
Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:16

Meer nieuws

 • 23 november 2023

  Invitation to join the 'Applied AI' community

  The remarkable progress in artificial intelligence (AI) is transcending boundaries and finding invaluable applications across diverse academic disciplines. Recognizing the transformative potential of AI, we are proud to introduce the new theme,...

 • 28 augustus 2023

  Liekuut | Herzie het rampen- en noodrecht ingrijpend vóór de volgende crisis

  Mr. Adriaan J. Wierenga bepleit een grondige herziening en versimpeling van het staatsnoodrecht vóórdat de volgende crisis zich aandient. Een goede wet kan levensreddend zijn.

 • 20 juni 2023

  Recht op een gezonde mond

  Dominique Mollet, promovendus Gezondheidsrecht, wil dat er door juridisch onderzoek meer aandacht komt voor mondgezondheid. Hiervoor werkt ze onder andere samen met de Aletta Jacobs School of Public Health.