Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Artikel Elmer Sterken op tweede plaats in meest gelezen artikelen van Me Judice

31 juli 2009
Prof. dr. Elmer Sterken
Prof. dr. Elmer Sterken

Het artikel "De economische magie van de Olympische Spelen" van prof. dr. Elmer Sterken (decaan FEB) staat op de tweede plaats van meestgelezen artikelen op de website Me Judice. Dit is een onafhankelijk discussieforum met als doel om het Nederlandse publieke debat onder economen te stimuleren. Het artikel van Sterken verscheen op 25 juli 2008 op de website en is sindsdien 2361 keer gelezen.

In het artikel stelt Sterken de vraag in hoeverre de investeringen in de Olympische Spelen (20 tot 30 miljard euro voor Beijing) zichzelf weer terugverdienen. Hoewel de opbrengst op het oog in een economische groei-impuls lijkt te schuilen, noemt Sterken dit in hoge mate schijn.  De echte economische magie van Olympische spelen schuilt in de functie van aanjager van investeringen in infrastructuur en het creëren van een brede sportcultuur. Het volledige artikel is hier terug te vinden.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 21 januari 2019

  Change | Oratie Nancy Kamp-Roelands op 22 januari

  Door grote uitdagingen op het gebied van milieu, maatschappij, economie en technologie veranderen onze omgeving snel. Ook de rol van het bedrijfsleven in de samenleving verandert. Het idee dat een meer waardengedreven bedrijfsmodel voor meerdere stakeholders...

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...