Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Artikel Elmer Sterken op tweede plaats in meest gelezen artikelen van Me Judice

31 juli 2009
Prof. dr. Elmer Sterken
Prof. dr. Elmer Sterken

Het artikel "De economische magie van de Olympische Spelen" van prof. dr. Elmer Sterken (decaan FEB) staat op de tweede plaats van meestgelezen artikelen op de website Me Judice. Dit is een onafhankelijk discussieforum met als doel om het Nederlandse publieke debat onder economen te stimuleren. Het artikel van Sterken verscheen op 25 juli 2008 op de website en is sindsdien 2361 keer gelezen.

In het artikel stelt Sterken de vraag in hoeverre de investeringen in de Olympische Spelen (20 tot 30 miljard euro voor Beijing) zichzelf weer terugverdienen. Hoewel de opbrengst op het oog in een economische groei-impuls lijkt te schuilen, noemt Sterken dit in hoge mate schijn.  De echte economische magie van Olympische spelen schuilt in de functie van aanjager van investeringen in infrastructuur en het creëren van een brede sportcultuur. Het volledige artikel is hier terug te vinden.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws