Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

FEB organiseert internationale conferentie Mathematics and Sports 17-19 juni

15 juni 2009
prof. dr. Gerard Sierksma (RUG)
prof. dr. Gerard Sierksma (RUG)

De faculteit Economie en Bedrijfskunde organiseert van 17-19 juni samen met het Institute of Mathematics and its Applications (UK) de conferentie Mathematics in Sports. De conferentie vindt plaats in het Hampshire Hotel-Plaza in Groningen.

Tijdens de conferentie komt een groot aantal onderwerpen aan bod. Zo wordt gesproken over het gebruik van beslismodellen in de sport, prestatie- en beslismodellen, optimalisering van sportprestaties en competitiestrategieën. Key note speakers zijn Gerard Sierksma, Jim Albert, Jan Magnus en Stephen Clark.

Uitgelicht: prof. dr. Gerard Sierksma

Sierksma is hoogleraar Sportlogistiek aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Zijn onderzoek richt zich op het verenigen van wetenschap en voetbal. Op basis van geavanceerde computersystemen kan steeds beter beslissingen worden genomen om voetbalspelers op een efficiënte en effectieve manier in te zetten. Met behulp van deze systemen kan het management van een club op een objectievere wijze te werk gaan. Dit resulteert in een afname van verspild talent en geld. Op de conferentie introduceert Sierksma twee computersystemen, Coach & Scout Assistant en Effectivity in Action.

Uitgelicht: professor Jim Albert

Professor Jim Albert is hoogleraar Statistiek aan de Bowling Green State University (UK). Zijn onderzoeksinteresses liggen in Bayesian modellering, statistiekeducatie en de toepassing van statistiek in het honkballen. De Major League Baseball heeft recentelijk data ter beschikking gesteld over elke worp (‘pitch’), inclusief de snelheid, locatie in de slagzone en de uitkomst van de pitch. Op de conferentie laat Albert zien hoe deze data gebruikt kunnen worden om de verschillen tussen succesvolle en niet-succesvolle werpers (‘pitchers’) te begrijpen.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws