Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Kochenov verwerft Émile Noël fellowship 

07 mei 2009

Dimitry Kochenov of the department of European and Economic Law has been appointed an Émile Noël Fellow at the Jean Monnet Centre of Excellence of the New York University School of Law for the spring semester 2010. This fellowhip, which is one of the most competitive in the discipline, allows its recepients (from two to five scholars from all around the world each year) to work at the leading research centre in European Law headed by Prof. J.H.H. Weiler and spend several months in residence at NYU Law School. Dimitry's research will focus on the "Transformative Potential of Equality / Citizenship Interaction and Its Impact on the Future of EU Law". 

 

This is the second time Émile Noël Fellowship goes to a lecturer from Groningen: Prof. Gareth Davies was a fellow in 2006. Dimitry Kochenov is the third Émile Noël fellow to represent a Dutch University in the history of the fellowship since its inception at Harvard in 1999.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:15

Meer nieuws

 • 13 december 2018

  Laura Peters: 'Justitie, sluit deal met crimineel'

  Waar in landen om ons heen volop onderhandeld wordt met criminelen over hun straf, is dat in Nederland taboe. Begin er direct mee, betoogt Groningse onderzoeker Laura Peters.

 • 12 december 2018

  Dealen met ondermijningsdelicten: tijd voor een nieuwe strafprocedure

  Ondermijnende criminaliteit vormt een groot maatschappelijk probleem. Onder andere drugscriminaliteit, witwassen, bedreiging en intimidatie van lokale bestuurders leiden tot een forse overbelasting van de strafrechtspleging.

 • 11 december 2018

  Hans ter Haar wint Docent van het Jaar-verkiezing 2018

  Na vier korte minicolleges van de genomineerde docenten: prof. Saskia Peters, mr. Mentko Nap, mr. Hans ter Haar en prof. Kars de Graaf, mocht Hans ter Haar, universitair docent Notarieel recht, zowel de Vakjury- als de Publieksprijs in ontvangst nemen...