Uitslag Universitaire Verkiezingen: twee FEB-studenten gekozen in de Universiteitsraad en een nieuwe Faculteitsraad

29 mei 2009

Student Technology Management Leendert Kalfsbeek (Lijst Calimero) en student International Economics & Business Jolien Geerdink (Studenten Organisatie Groningen) zijn verkozen in de Universiteitsraad van de RuG. Beide studenten waren ook lijsttrekker voor hun partij. Kalfsbeek werd met 390 stemmen verkozen en Geerdink met 1205 stemmen. De beschikbare FEB-kandidaten voor de personeelsgeleding haalden helaas niet de kiesdrempel. Het opkomstpercentage voor studenten lag dit jaar op 41,47% en voor personeel op 38,44%. Zie ook de uitslag van de universiteitsraad verkiezingen, voor studenten en voor personeel.

Ook de faculteitsraad wordt in het komende collegejaar vernieuwd. Studentenfractie SFEB kreeg zes zetels toebedeeld en Newcademy kreeg drie zetels. Voor de personeelsfractie werden de eerste negen mensen van de lijst verkozen. Het opkomstpercentage voor studenten lag dit jaar op 34,05% en voor personeel op 42,96%. Zie ook de uitslag van de faculteitsraad verkiezingen, voor studenten en voor personeel.

Hieronder staan de verkozen studenten en personeelsleden.

Studenten

1. Ralph van Wingerden (SFEB)

2. Laurie Reijnders (SFEB)

3. Zwier Smith (SFEB)