Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Uitslag Universitaire Verkiezingen: twee FEB-studenten gekozen in de Universiteitsraad en een nieuwe Faculteitsraad

29 mei 2009

Student Technology Management Leendert Kalfsbeek (Lijst Calimero) en student International Economics & Business Jolien Geerdink (Studenten Organisatie Groningen) zijn verkozen in de Universiteitsraad van de RuG. Beide studenten waren ook lijsttrekker voor hun partij. Kalfsbeek werd met 390 stemmen verkozen en Geerdink met 1205 stemmen. De beschikbare FEB-kandidaten voor de personeelsgeleding haalden helaas niet de kiesdrempel. Het opkomstpercentage voor studenten lag dit jaar op 41,47% en voor personeel op 38,44%. Zie ook de uitslag van de universiteitsraad verkiezingen, voor studenten en voor personeel.

Ook de faculteitsraad wordt in het komende collegejaar vernieuwd. Studentenfractie SFEB kreeg zes zetels toebedeeld en Newcademy kreeg drie zetels. Voor de personeelsfractie werden de eerste negen mensen van de lijst verkozen. Het opkomstpercentage voor studenten lag dit jaar op 34,05% en voor personeel op 42,96%. Zie ook de uitslag van de faculteitsraad verkiezingen, voor studenten en voor personeel.

Hieronder staan de verkozen studenten en personeelsleden.

Studenten

1. Ralph van Wingerden (SFEB)

2. Laurie Reijnders (SFEB)

3. Zwier Smith (SFEB)

4. Charlotta Canzler (SFEB)

5. Pieter Hofstee (SFEB)

6. John Roo (SFEB)

7. Flip Krouwel (Newcademy)

8. Loes Mensink (Newcademy)

9. Gijsje Pothoff (Newcademy)

Personeel

1. J.O. Mierau

2. W. Jager

3. M.A. Haan

4. D.J.J. Heslinga

5. N. Meijer - van der Kooi

6. H.E.B. Huizinga

7. H. Bos

8. T.M. Stelder

9. K.S. Prins

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 19 september 2018

  Studenten RUG helpen leerlingen met toekomst stadslogistiek

  Bij het project Web Expeditie hebben leerlingen van verschillende scholen in het primair en voortgezet onderwijs onder leiding van studenten van de RUG gewerkt aan de toekomst van de stadslogistiek. De leerlingen zochten in een project van drie maanden...

 • 11 september 2018

  Als online consument switcht van smartphone naar pc is de aankoop nabij

  De smartphone speelt een niet te onderschatten rol bij ons online shoppen. Veel consumenten beginnen hun zoektocht op een telefoon of tablet, raken overtuigd van een product en stappen daarna over naar een minder mobiel apparaat (zoals pc of laptop)...

 • 05 september 2018

  Broedplaats voor slimme technologie

  ‘Samenwerking tussen De Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG en industrie op het gebied van slimme technologie leidt tot innovatie en nieuwe bedrijvigheid.’ Dat zegt Hugo Velthuijsen, directeur van het Marion van Os Centrum voor Ondernemerschap...