Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decaan en hoogleraar FEB leveren belangrijke bijdrage aan lustrumcongres Sports Meets Science op 4 juni

29 mei 2009
Prof. dr. Elmer Sterken
Prof. dr. Elmer Sterken

Prof. dr. Elmer Sterken, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, opent op 4 juni het lustrumcongres Sports Meets Science. Het thema van het congres is hoe de wetenschap een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de sport. Deelnemers aan het congres zullen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken kijken naar sport. Ook FEB-hoogleraar prof. dr. Gerard Sierksma geeft acte de présence met een bijdrage over computerondersteuning in de sport.

Het Sports Meets Science Congres is één van de laatste grootste evenementen van het lustrum ter ere van het 395-jarig bestaan van de RuG. Het congres gaat in op psychologie, talentontwikkeling, doping, computerondersteuning en technologische innovatie. Per sessie wordt een onderwerp niet alleen door een wetenschappelijk expert benaderd, maar ook door een topatleet. De sessie over talentontwikkeling staat bijvoorbeeld deels onder leiding van onze Groningse trots op de Olympische Spelen van 2008, Epke Zonderland.

Prof. dr. Gerard Sierksma
Prof. dr. Gerard Sierksma

FEB-hoogleraar Sportlogistiek Gerard Sierksma zal samen met George de Jong ingaan op de computerondersteuning in de sport. Sierksma heeft een computerprogramma ontwikkeld waarmee teams samengesteld kunnen worden. Deze samenstelling wordt gemaakt op basis van een lijst van relevante kwaliteiten, die voor elke speler en elke positie worden gewaardeerd. Het systeem is uitgetest bij FC Groningen en wordt op dit moment getest bij Ajax.

Het congres eindigt met een forumdiscussie over de stappen die Nederland moet maken om bij de top-10 sportlanden van de wereld te behoren en de Olympische Spelen in 2028 binnen te halen. Nadat het programma is geëindigd kunt u direct naar het Academiegebouw gaan voor het lustrumgala.

Tickets voor het congres kosten 5 euro, inclusief lunch en borrel. Inschrijving is verplicht.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws