Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Decaan en hoogleraar FEB leveren belangrijke bijdrage aan lustrumcongres Sports Meets Science op 4 juni

29 mei 2009
Prof. dr. Elmer Sterken
Prof. dr. Elmer Sterken

Prof. dr. Elmer Sterken, decaan van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, opent op 4 juni het lustrumcongres Sports Meets Science. Het thema van het congres is hoe de wetenschap een bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de sport. Deelnemers aan het congres zullen vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken kijken naar sport. Ook FEB-hoogleraar prof. dr. Gerard Sierksma geeft acte de présence met een bijdrage over computerondersteuning in de sport.

Het Sports Meets Science Congres is één van de laatste grootste evenementen van het lustrum ter ere van het 395-jarig bestaan van de RuG. Het congres gaat in op psychologie, talentontwikkeling, doping, computerondersteuning en technologische innovatie. Per sessie wordt een onderwerp niet alleen door een wetenschappelijk expert benaderd, maar ook door een topatleet. De sessie over talentontwikkeling staat bijvoorbeeld deels onder leiding van onze Groningse trots op de Olympische Spelen van 2008, Epke Zonderland.

Prof. dr. Gerard Sierksma
Prof. dr. Gerard Sierksma

FEB-hoogleraar Sportlogistiek Gerard Sierksma zal samen met George de Jong ingaan op de computerondersteuning in de sport. Sierksma heeft een computerprogramma ontwikkeld waarmee teams samengesteld kunnen worden. Deze samenstelling wordt gemaakt op basis van een lijst van relevante kwaliteiten, die voor elke speler en elke positie worden gewaardeerd. Het systeem is uitgetest bij FC Groningen en wordt op dit moment getest bij Ajax.

Het congres eindigt met een forumdiscussie over de stappen die Nederland moet maken om bij de top-10 sportlanden van de wereld te behoren en de Olympische Spelen in 2028 binnen te halen. Nadat het programma is geëindigd kunt u direct naar het Academiegebouw gaan voor het lustrumgala.

Tickets voor het congres kosten 5 euro, inclusief lunch en borrel. Inschrijving is verplicht.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 14 juni 2018

  Bringing Physical Internet to life

  Van maandag 18 tot vrijdag 22 juni vindt het vijfde internationale Physical Internet congres (#IPIC2018) plaats in Groningen. De Rijksuniversiteit Groningen organiseert dit congres samen met de logistieke sector. Meer dan 250 wetenschappers en vertegenwoordigers...

 • 11 juni 2018

  Een nieuw tijdperk voor organisationele relaties | Oratie David Langley | Dinsdag 19 juni

  Nieuwe, veelbelovende internet-afhankelijke technologieën zoals digital fabrication, internet of things, blockchain en distributed artificial Intelligence worden steeds populairder. Prof. David Langley geeft in zijn oratie een toelichting op zijn ideeën...

 • 08 juni 2018

  Lara Lobschat wint MOA Insights Scientist Award

  Lara Lobschat heeft de MOA Insights Scientist Award gewonnen. De universitair docent Marketing kreeg de prijs voor haar proefschrift over online communicatie. Vanwege de praktische relevantie kreeg ze voor haar onderzoek eerder een ‘early career grant’...