Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Ruud Teunter hoogleraar Operations research

24 april 2009

Prof.dr. Ruud Teunter wordt per 1 juni 2009 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Hij bekleedt de leerstoel Operations research. Teunter is een specialist op het gebied van operations research en operations management (o.a. voorraadtheorie, retourlogistiek en het voorspellen van de vraag naar producten).

Ruud Teunter (1970) studeerde econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1998 aan dezelfde universiteit. Hij werkte vervolgens bij universiteiten in verschillende landen en is momenteel hoogleraar operations research aan de Lancaster University Management School.

Onderzoek Teunter
Bij het onderzoek naar retourlogistiek gaat het om alle logistieke handelingen die nodig zijn om gebruikte producten en onderdelen te verzamelen, te demonteren en te verwerken. En dit op een zodanige manier dat de recycling duurzaam is.
Voorraadtheorie draait om de beslissingen wanneer en hoeveel producten er moeten worden besteld om een optimale voorraad in huis te hebben. Teunter doet met name onderzoek naar voorraadbeheer van serviceonderdelen.

Bij het voorspellen van de vraag naar producten, richt de hoogleraar zich met name op een gecompliceerde categorie producten: die waarvan de vraag laag is en bovendien sterk kan wisselen in omvang.

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...