Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Jan Willem Velthuijsen hoogleraar honorair Financiering en Controlling in de Energiesector

12 maart 2009

Prof.dr. Jan Willem Velthuijsen is per 1 maart 2009 benoemd tot hoogleraar aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij bekleedt de honoraire leerstoel Financiering en Controlling in de Energiesector. Deze nieuwe leerstoel is ingesteld ten behoeve van de Executive Master Finance and Control in de Energiesector. Velthuijsen wordt programmadirecteur van deze specialisatie en is verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de master, die in januari 2009 van start is gegaan.

Prof.dr. Jan Willem Velthuijsen (1958) studeerde econometrie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 1995 in de economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1997 is hij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast werkt hij vanaf 1999 als partner bij PricewaterhouseCoopers.

De internationale 'energiemaster' waarvan Velthuijsen programmadirecteur is, bestaat uit een samenwerkingsverband van de universiteit met PriceWaterhouseCoopers en het Energy Delta Institute. Omdat de mondiale energiemarkt steeds complexer wordt, competitie en regulering toenemen en er wereldwijd zorg is over energie en milieu, is er een grote behoefte aan meer opleidingen in deze sector. Groningen biedt dit aan met de Executive Master of Finance & Control for the Energy Industry.

Zie ook: Nieuwe ‘energiemaster’ in Groningen: de Executive Master of Finance & Control for the Energy Industry

Laatst gewijzigd:06 december 2019 11:54
View this page in: English

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...