Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

REALaw research forum: Top-Down and Bottom-Up

07 februari 2009
 

De Review of European Administrative Law (REALaw ) organiseert in samenwerking met de Vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en de Afdeling Staats- en Bestuursrecht en het Europa Instituut van de Universiteit Utrecht, een eendaags congres over het thema: ‘Wederkerige relatie tussen Europees bestuursrecht en nationaal bestuursrecht: top down and bottom-up’.


Met dit congres wordt wetenschappers de gelegenheid geboden om hun werk op het gebied van het Europees bestuursrecht te presenteren en hun kennis uit te wisselen.


Het congres wordt gehouden op 3 juni 2009 in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (Broerstraat 5). Voertaal van het congres is Engels.

Voorlopig programma:

  • Welkom door de voorzitter van de vakgroep Bestuursrecht & Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

  • Key note speech door Prof. Dr. S. Prechal , lid van de redactie van REAlaw: ‘Competence Creep Through General Principles of EU Law?’.

  • Paperpresentaties over specifieke onderwerpen gerelateerd aan de wederkeri ge relatie tussen Europees bestuursrecht en nationaal bestuursrecht.

  • Key note speech door een prominente wetenschapper rechtsbeoefenaar op het terrein van het Europees bestuursrecht

Inschrijv ing

De deelnemersbijdrage voor dit congres bedraagt € 100. Leden van de Editorial Advisory Board en abonnees van REALaw en leden van de organiserende faculteiten van de Rijksuniversiteit Groningen en Universiteit Utrecht nemen gratis deel aan dit congres. De deelnemersbijdrage voor studenten en promovendi bedraagt € 50. Bij dit bedrag is inbegrepen: deelname aan het congres, lunch en een kopie van congrespublicaties.

Papers

Deelnemers die een paper willen prese nteren, dienen een curriculum vitae en een Engelstalige samenvatting van de paper van 250 woorden te sturen naar de managing-editor van REALaw : Dr. K.J. de Graaf . Papervoorstellen moeten zijn ingediend voor 1 april 2009 . De selectie vindt spoedig daarna plaats door de editorial board van REALaw . De definitieve paper moet worden ingediend voor 28 mei 2009. Na het congres zal de editorial board beslissen of de paper voor publicatie in REALaw in aanmerking komt.

Laatst gewijzigd:04 juli 2014 21:14
printView this page in: English

Meer nieuws