Skip to ContentSkip to Navigation
About us Latest news News News articles

Zoo in Emmen

09 January 2009
Zoo in Emmen
Zoo in Emmen
The Community of Emmen and the Zoo have started preparations to establish a future-oriented, innovative 'experience park', which will offer unique encounters with nature and culture.
one of the climate types
one of the climate types

"Het park zal uit 5 ‘werelden’ bestaan. Drie werelden staan in het teken van een specifiek klimaat. Dat zijn de werelden waar de dieren leven maar waar u ook in aanraking komt me de culturen die verbonden zijn met deze klimaatsoorten. Alles, bijvoorbeeld de gebouwen, vervoersmiddelen en activiteiten, zal aanhaken bij de klimaatzone waar u zich op dat moment bevindt."

een van de vele 3d presentaties
een van de vele 3d presentaties
Bovenstaande tekst komt van de website van het dierenpark Emmen. Om die beleving al in een vroeg stadium te kunnen ervaren is het HPC/V gevraagd om er een Virtual Reality versie van te maken, waarbij vooral de sfeer van het toekomstige park moet overkomen bij de toeschouwer. In een vroeg stadium is dat al getoond aan personeel van de dierentuin, gemeentebestuur en provincie. Tijdens een de nieuwjaarsreceptie van de gemeente hebben we voor groot publiek op een scherm van 8 meter breed een stereo presentatie verzorgd in het theater de Muzeval in Emmen.  
Last modified:02 October 2015 10.24 p.m.
printView this page in: Nederlands

More news

 • 12 May 2022

  KNAW appoints two UG professors as members

  The Royal Netherlands Academy of Arts and Sciences (KNAW) has appointed Professor Maria Loi and Professor Dirk Slotboom from the Faculty of Science and Engineering as members of the Academy.

 • 15 March 2022

  Vici grants for three UG researchers

  The Dutch Research Council (NWO) has awarded three Vici grants, worth €1.5 million each, to three UG researchers. Prof. J.W Romeijn, Prof. S. Hoekstra, Prof. K.I. Caputi can use this money to develop an innovative line of research and to set up...

 • 20 December 2021

  Enthusiastic convert preaches sustainable business

  Reaching out to sustainable business owners is what Gjalt de Jong is all about. He sees the University as a director of innovation. An independent arbiter who can expedite the shift to a circular economy. To this end, he first needed to change...