Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dierentuin Emmen

09 januari 2009
Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen

"De gemeente Emmen en het dierenpark Emmen zijn gestart met de voorbereidingen om te komen tot een toekomstgericht, innovatief ‘belevenspark’, waarbij unieke ontmoetingen met natuur en cultuur worden geboden."

 

De Wereld van de Vochtige Warmte
De Wereld van de Vochtige Warmte

"Het park zal uit 5 ‘werelden’ bestaan. Drie werelden staan in het teken van een specifiek klimaat. Dat zijn de werelden waar de dieren leven maar waar u ook in aanraking komt me de culturen die verbonden zijn met deze klimaatsoorten. Alles, bijvoorbeeld de gebouwen, vervoersmiddelen en activiteiten, zal aanhaken bij de klimaatzone waar u zich op dat moment bevindt."

een van de vele 3d presentaties
een van de vele 3d presentaties
Bovenstaande tekst komt van de website van het dierenpark Emmen. Om die beleving al in een vroeg stadium te kunnen ervaren is het HPC/V gevraagd om er een Virtual Reality versie van te maken, waarbij vooral de sfeer van het toekomstige park moet overkomen bij de toeschouwer. In een vroeg stadium is dat al getoond aan personeel van de dierentuin, gemeentebestuur en provincie. Tijdens een de nieuwjaarsreceptie van de gemeente hebben we voor groot publiek op een scherm van 8 meter breed een stereo presentatie verzorgd in het theater de Muzeval in Emmen.  
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 20 maart 2018

  Kunst kan dorp weerbaarder maken

  Kunst-georiënteerde gemeenschapsactiviteiten kunnen bijdragen aan het opbouwen van veerkracht in dorpen. Dergelijke projecten bieden de kans om inwoners meer met elkaar en hun gemeenschap te verbinden. Inwoners zijn vervolgens meer bereid en beter in...

 • 19 maart 2018

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

  Stemwegwijzer.nl wijst kiezer de weg op 21 maart

 • 14 maart 2018

  Kiezer straft politieke partijen voor besturen gemeente

  Politieke partijen die deelnemen aan het gemeentebestuur verliezen bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen gemiddeld vier tot acht procent van hun raadszetels. Voor partijen die weinig wethouders leveren is dit verlies twee keer zo groot als voor...