Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Dierentuin Emmen

09 januari 2009
Dierenpark Emmen
Dierenpark Emmen

"De gemeente Emmen en het dierenpark Emmen zijn gestart met de voorbereidingen om te komen tot een toekomstgericht, innovatief ‘belevenspark’, waarbij unieke ontmoetingen met natuur en cultuur worden geboden."

 

De Wereld van de Vochtige Warmte
De Wereld van de Vochtige Warmte

"Het park zal uit 5 ‘werelden’ bestaan. Drie werelden staan in het teken van een specifiek klimaat. Dat zijn de werelden waar de dieren leven maar waar u ook in aanraking komt me de culturen die verbonden zijn met deze klimaatsoorten. Alles, bijvoorbeeld de gebouwen, vervoersmiddelen en activiteiten, zal aanhaken bij de klimaatzone waar u zich op dat moment bevindt."

een van de vele 3d presentaties
een van de vele 3d presentaties
Bovenstaande tekst komt van de website van het dierenpark Emmen. Om die beleving al in een vroeg stadium te kunnen ervaren is het HPC/V gevraagd om er een Virtual Reality versie van te maken, waarbij vooral de sfeer van het toekomstige park moet overkomen bij de toeschouwer. In een vroeg stadium is dat al getoond aan personeel van de dierentuin, gemeentebestuur en provincie. Tijdens een de nieuwjaarsreceptie van de gemeente hebben we voor groot publiek op een scherm van 8 meter breed een stereo presentatie verzorgd in het theater de Muzeval in Emmen.  
Laatst gewijzigd:02 oktober 2015 22:24
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 21 juni 2018

  Grenzeloos lallen met Martijn Wieling op Lowlands Science

  Het is bekend dat alcoholgebruik spraak negatief beïnvloedt, maar hoe zit dat bij het spreken van een vreemde taal? Onderzoek suggereert dat het effect hier juist positief lijkt te zijn. Onduidelijk is echter wat er in de mond gebeurt. Dr. Martijn Wieling...

 • 08 juni 2018

  Waardedaling woningen in aardbevingsgebied tot 2015 gemiddeld 9,3%

  Woningen in het Groningse aardbevingsgebied zijn tot 2015 gemiddeld 9,3% in waarde gedaald. Dat concluderen promovendus Nicolás Durán en hoogleraar Ruimtelijke Econometrie Paul Elhorst van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij analyseerden data van de...

 • 06 juni 2018

  RUG op plek 120 in QS ranking

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) staat dit jaar op plaats 120 in de QS World Top University Rankings 2019. Afgelopen twee jaar stond de RUG opplaats 113 in deze lijst van bijna 1.000 universiteiten wereldwijd. Op nationale schaal is Groningen dit...