Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Vier FEB economen in Top 40 Beste Nederlandse Economen 2008

19 januari 2009

Vier economen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde staan in de jaarlijkse Economentop 40 van het tijdschrift ESB (Economisch Statistische Berichten): prof.dr. Peter Verhoef, prof.dr. Onne Janssen, prof.dr. Gerben van der Vegt en dr. Helena Nusse.

De jaarlijkse ESB economentop 40 geeft een relatieve rangschikking van de publicatieprestaties van geselecteerde economen aan een Nederlandse universiteit. De publicaties, die in een bepaalde periode van vijf jaar zijn verschenen, bestrijken de economische wetenschap in de volle breedte: van economische psychologie tot macroeconomie. De economentop is tot stand gekomen op basis van de voordrachten van de deelnemende faculteiten, de aard van de publicatie en de impactfactoren van de tijdschriften.


Voor het berekenen van de scores en het samenstellen van de Economentop 40 wordt gebruik gemaakt van de bestanden van de Science Citation Index (SCI ) en de Social Science Citation Index (SSCI ) uit het databestand Web of Science van Thomson ISI voor de periode 2002–2006. Geteld worden articles, comments, letters, notes en reviews, maar geen book reviews, editorials, abstracts, corrections, software reviews, biographical items en congresverslagen. De score van een artikel wordt gewogen voor het aantal auteurs en de impactfactor
van het tijdschrift.

 

ESB (http://esbonline.sdu.nl/esb/)

Verhoef

Janssen

Van der Vegt

Nusse

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:53

Meer nieuws

 • 13 november 2018

  Best Working Paper Award voor Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum

  Drijfhout, Van Doorn en Van Ittersum willen bijdragen aan de strijd tegen de wereldwijde voedselverspilling door consumenten bewuster te maken van hun (verspillende) gedrag. Zij onderzoeken daartoe de besluitvorming van consumenten bij het kopen, consumeren...

 • 07 november 2018

  Financial giants can have a pivotal role for climate stability

  Financial institutions, such as banks and pension funds, have a key role to play in efforts to avoid dangerous climate change. And it is not only about redirecting investments to renewable energy and low-carbon businesses, but also to bolster the resilience...

 • 06 november 2018

  Groningen blijft in trek bij Nederlandse en internationale studenten

  De Rijksuniversiteit Groningen telt per 1 november 2018 31.115 studenten met een ‘actieve eerste inschrijving’ voor een bachelor of masteropleiding. Dit is een stijging van 4,6% ten opzichte van 2017.Het totale aantal studenten dat ingeschreven is aan...