Praemium Erasmianum Studieprijs voor Alwin van Dijk

03 december 2008

Alwin van Dijk heeft met zijn proefschrift Strafrechtelijke aansprakelijkheid heroverwogen. Over opzet, schuld, schulduitsluitingsgronden en straf de Studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum in de wacht gesleept.

De Stichting Praemium Erasmianum kent jaarlijks maximaal vijf Studieprijzen toe voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. De Studieprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000 en een oorkonde. In 2008 zijn 24 voordrachten ontvangen, waaruit vijf winnaars zijn geselecteerd.

Belangrijk criterium voor de bekroning van de proefschriften is de interdisciplinariteit van de benadering, de casusoverstijgende behandeling van het onderwerp en het bredere belang van het boek voor andere disciplines.

Prof. dr. R. Dijkgraaf, president van de KNAW en bestuurslid van de Stichting Praemium Erasmianum, heeft de prijzen uitgereikt op donderdag 4 december 2008.

Van Dijk promoveerde op 8 mei 2008.

Laatst gewijzigd:25 november 2015 13:18