Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Praemium Erasmianum Studieprijs voor Alwin van Dijk

03 december 2008

Alwin van Dijk heeft met zijn proefschrift Strafrechtelijke aansprakelijkheid heroverwogen. Over opzet, schuld, schulduitsluitingsgronden en straf de Studieprijs van de Stichting Praemium Erasmianum in de wacht gesleept.

De Stichting Praemium Erasmianum kent jaarlijks maximaal vijf Studieprijzen toe voor bijzondere dissertaties op het gebied van de geesteswetenschappen en de maatschappij- en gedragswetenschappen. De Studieprijs bestaat uit een geldbedrag van € 3.000 en een oorkonde. In 2008 zijn 24 voordrachten ontvangen, waaruit vijf winnaars zijn geselecteerd.

Belangrijk criterium voor de bekroning van de proefschriften is de interdisciplinariteit van de benadering, de casusoverstijgende behandeling van het onderwerp en het bredere belang van het boek voor andere disciplines.

Prof. dr. R. Dijkgraaf, president van de KNAW en bestuurslid van de Stichting Praemium Erasmianum, heeft de prijzen uitgereikt op donderdag 4 december 2008.

Van Dijk promoveerde op 8 mei 2008.

Laatst gewijzigd:25 november 2015 13:18

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Emil Verheul: VBR-publicatieprijs

  Ter voorjaarsvergadering van de Vereniging voor Burgerlijk Recht op 13 april 2018 is de prijs voor de beste publicatie uit 2017 uitgereikt aan Emil Verheul, van de vakgroep Privaatrecht en Notarieel Recht.

 • 11 april 2018

  Michelle Bruijn: 'Burgemeesters en de war on drugs'

  Burgemeesters vaak teruggefloten om sluiting 'drugswoningen'. Dertig procent van de woninguitzettingen vanwege de vondst van cannabis blijkt achteraf onrechtmatig. De Groningse onderzoeker Michelle Bruijn zegt dat in Reporter Radio. Ze analyseerde 271...

 • 11 april 2018

  Lecture: The enforcement of foreign arbitral awards in China

  The event will take place in the:
  Heymanszaal, Academy Building of the University of Groningen
  Wednesday 18 April 2018 from 11.00 – 12.00 hrs