Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energy Delta Convention 2008: internationaal toppodium voor bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen

14 november 2008

Van 17 tot 19 november vindt in Martiniplaza te Groningen de vierde editie plaats van de Energy Delta Convention. Een van de sprekers is Jeremy Rifkin, mondiale energiegoeroe en auteur van de wereldwijde bestseller ‘The Hydrogen Economy’, die hij op woensdag 19 november zal signeren voor belangstellenden.

Het internationale energiecongres Energy Delta Convention (EDC) biedt een brede variëteit aan energie-experts uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Het EDC2008 wordt georganiseerd door het Energy Delta Research Centre (EDReC) van de Rijksuniversiteit Groningen, de Stichting Energy Valley en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (N.V. NOM).

Internationale sprekers van hoog niveau
Naast Jeremy Rifkin zullen onder meer de ambassadeurs van Japan en Zweden, de heren Shibuya en Magnusson, een bijdrage leveren. Andere keynote-sprekers zijn Agneta Rising (Vice President Vattenfall Zweden), Bob Dixon (The Global Environment Facility, Washington), Peter Kalas (ex-minister en adviseur van de premier van Tsjechië), Claudia Kemfert (University of Berlin en adviseur van Europese Commissie-voorzitter Barroso), Marcel Kramer (CEO Gasunie), Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra) en Nebojsa Nakicenovic (directeur International Institute for Applied Systems Analysis, Wenen). Kortom, internationale sprekers van een hoog niveau.

Uitgebreid nevenprogramma
Naast deze keynotes, zullen ruim honderd senior sprekers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid aan bod komen over de volgende thema’s: de groei van duurzame energie, de rol van aardgas, integratie van energiesystemen, oost-west relaties en CO2-opvang en opslag. Er zijn dit jaar maar liefst zeven ‘side events’, waaronder een congres over extreme klimaatverandering van de nationale onderzoeksorganisatie NWO, een symposium over samenwerking tussen Japanse en Nederlandse energie-experts en een congres over energieopslag in Phase Change Materials van het bedrijf CAPZO en de NOM. De Energy Delta Convention ontwikkelt zich hiermee als hèt internationale energieplatform voor energie-experts van bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Meer informatie

- Het totaaloverzicht van het congres en mogelijkheid tot registratie zijn te vinden op www.energyconvention.nl

- Bert Wiersema (EDReC)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52

Meer nieuws

 • 09 oktober 2018

  Wat de wereld écht moet weten over leiderschap

  ‘Weet jij hoe vaak organisaties een verkeerde leider selecteren?’, vraagt Janka Stoker. ‘Volgens recent onderzoek van Gallup gebeurt dat in maar liefst 82% van de gevallen! Deze leiders werden vaak gekozen omdat ze toevallig uitblonken in hun vorige,...

 • 08 oktober 2018

  Morele oordelen over mensen met overgewicht funest voor hun motivatie gezonder te leven

  Mensen met overgewicht en obesitas hebben te maken met allerlei negatieve vooroordelen. Vooral morele veroordelingen van mensen met overgewicht en obesitas blijken enorm schadelijk voor hun motivatie om gezonder te eten en meer te bewegen. Dat concluderen...

 • 02 oktober 2018

  Tweede GDBC-event in DOT: komt u ook?

  Op dinsdag 13 november vindt het tweede event van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) plaats. Na de geslaagde opening op 3 april, heeft GDBC wederom een inspirerend programma voor u opgesteld. We nodigen u graag uit in DOT Groningen om de...