Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

Energy Delta Convention 2008: internationaal toppodium voor bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen

14 november 2008

Van 17 tot 19 november vindt in Martiniplaza te Groningen de vierde editie plaats van de Energy Delta Convention. Een van de sprekers is Jeremy Rifkin, mondiale energiegoeroe en auteur van de wereldwijde bestseller ‘The Hydrogen Economy’, die hij op woensdag 19 november zal signeren voor belangstellenden.

Het internationale energiecongres Energy Delta Convention (EDC) biedt een brede variëteit aan energie-experts uit bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. Het EDC2008 wordt georganiseerd door het Energy Delta Research Centre (EDReC) van de Rijksuniversiteit Groningen, de Stichting Energy Valley en de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij (N.V. NOM).

Internationale sprekers van hoog niveau
Naast Jeremy Rifkin zullen onder meer de ambassadeurs van Japan en Zweden, de heren Shibuya en Magnusson, een bijdrage leveren. Andere keynote-sprekers zijn Agneta Rising (Vice President Vattenfall Zweden), Bob Dixon (The Global Environment Facility, Washington), Peter Kalas (ex-minister en adviseur van de premier van Tsjechië), Claudia Kemfert (University of Berlin en adviseur van Europese Commissie-voorzitter Barroso), Marcel Kramer (CEO Gasunie), Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra) en Nebojsa Nakicenovic (directeur International Institute for Applied Systems Analysis, Wenen). Kortom, internationale sprekers van een hoog niveau.

Uitgebreid nevenprogramma
Naast deze keynotes, zullen ruim honderd senior sprekers uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid aan bod komen over de volgende thema’s: de groei van duurzame energie, de rol van aardgas, integratie van energiesystemen, oost-west relaties en CO2-opvang en opslag. Er zijn dit jaar maar liefst zeven ‘side events’, waaronder een congres over extreme klimaatverandering van de nationale onderzoeksorganisatie NWO, een symposium over samenwerking tussen Japanse en Nederlandse energie-experts en een congres over energieopslag in Phase Change Materials van het bedrijf CAPZO en de NOM. De Energy Delta Convention ontwikkelt zich hiermee als hèt internationale energieplatform voor energie-experts van bedrijven, kennisinstellingen en overheden.

Meer informatie

- Het totaaloverzicht van het congres en mogelijkheid tot registratie zijn te vinden op www.energyconvention.nl

- Bert Wiersema (EDReC)

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 16 april 2018

  Dr. Nancy Kamp-Roelands RA MA van EY nieuwe hoogleraar Accountancy

  Kamp-Roelands beschikt over de unieke combinatie van ervaring met grote (multinationale) ondernemingen, (inter)nationale standaardisering (verslaggeving en controle), academisch onderzoek en een groot netwerk in organisaties op het gebied van duurzame...

 • 12 april 2018

  Two new round tables at 41st International IAEE Energy conference

  The round tables during the 41st International IAEE Energy conference offer a unique opportunity for academics, policy makers, consultants and representatives from energy business to meet and discuss various relevant energy related topics. Lees meer...

 • 10 april 2018

  Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy

  Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie...