Student Small Business and Entrepreneurship winnaar Talentprijs
Marten Dijkstra, student Small Business and Entrepreneurship aan de FEB heeft de Talentprijs van de RUG en het noordelijk bedrijfsleven gewonnen. Het Talentproject is een uniek project in Nederland dat de aloude meester-gezelrelatie toepast om kennisuitwisseling tot stand te brengen tussen bedrijfsleven en kennisinstellingen. 'Gezel' Marten Dijkstra verrichtte onderzoek onder supervisie van 'Meester' Mathijs Dijkstra, verkoopdirecteur van Aquacombi Nederland. Marten en Mathijs zijn door de jury uitgeroepen tot het beste Meester-Gezelpaar van het jaar.
De winnaars ontvingen hun prijs op dinsdag 28 oktober uit handen van de jury, onder andere bestaande uit Louwe Dijkema, voorzitter VNO-NCW Noord en directeur van Koninklijke Van Gorcum. Voor de meester was er een cheque ter waarde van €2.500, beschikbaar gesteld door de gemeente Groningen en de provincie Groningen en voor de student een bedrag van €1.000 van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde.
'Wezenlijke bijdrage'
De jury zegt in haar rapport "zeer content (te zijn) met de analyse welke door Marten is gemaakt van een klein bedrijf. Tevens is Marten door een stelling te durven nemen erin geslaagd een product te leveren met een prestatieversterkend product voor de onderneming. Ondanks enkele stijlonvolkomenheden is duidelijk dat Marten veel aandacht heeft geschonken aan de verzorging van zijn product. Het onderzoek scoort hoog op alle criteria, ook heeft Marten een wezenlijke bijdrage aan de onderneming kunnen leveren. De kennisuitwisseling tussen Marten en Mathijs is een wederzijdse geweest, Marten heeft met zijn theoretische kennis Mathijs de organisatie en zijn meester kunnen verrijken. Mathijs heeft een significante bijdrage kunnen leveren aan de kennisontwikkeling van Marten."
Talentproject
Binnen het project worden excellente studenten van de universiteit en hogescholen in Noord-Nederland als gezel gekoppeld aan experts, de meesters, uit het bedrijfsleven. De expert en de student werken een half jaar intensief samen aan een onderzoek. Door het meelopen met de dagelijkse activiteiten van meester, kan de gezel de vaardigheden van de meester bestuderen en overnemen; de meester kan profiteren van de kennis en de frisse blik van de gezel. Het project is in 2003 geïnitieerd door dr. S.K.Th. Boersma, emeritus hoogleraar Kennismanagement van de voormalige Faculteit Bedrijfskunde.
Dit jaar kon de jury kiezen uit 31 meester-gezelparen.
Meer informatie over het Talentproject: www.talentproject.nl
Laatst gewijzigd: | 13 februari 2024 07:33 |
Meer nieuws
-
08 mei 2025
6 miljoen euro voor grootschalig noordelijk project voor duurzame gezondheidszorg: Care2Change
Care2Change. Een groot consortium met zo'n beetje alle noordelijke ziekenhuizen, lokale overheden, kennisinstellingen zoals de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool en een aantal zorgbedrijven gaat samenwerken in een project over duurzame...
-
01 april 2025
Executive MBA van UGBS best beoordeelde MBA | Nationale Keuzegids 2025
Volgens de onafhankelijke Keuzegids Masters 2025 is de Executive MBA van de University of Groningen Business School de best beoordeelde MBA van Nederland (deeltijd én voltijd).
-
01 april 2025
Executive Master of M&A and Valuation geaccrediteerd als joint degree met Vrije Universiteit Amsterdam
Vanaf 1 september ontvangen deelnemers aan het programma na succesvolle afronding een masterdiploma van zowel de Rijksuniversiteit Groningen als de Vrije Universiteit Amsterdam.