Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaNieuwsberichten

2e Open College kredietcrisis: Hoe loopt de financiële crisis af en kan het weer gebeuren?

22 oktober 2008
Prof.dr. Harry Garretsen
Prof.dr. Harry Garretsen

Als tweede spreker in de open college-serie over de kredietcrisis gaf prof.dr. Harry Garretsen van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde vanmiddag een lezing. Na het eerste open college van prof.dr. Elmer Sterken gaf Garretsen in zijn college antwoord op vragen als: Is de huidige bankencrisis ook een financiële crisis? Wat zijn de lessen uit het verleden ten aanzien van andere crises? Hoe loopt deze crisis af en kan zoiets in de toekomst weer gebeuren?
Na zijn voordracht was er ruimte voor vragen en discussie.

De presentatie van prof. Garretsen


Meer open colleges over de kredietcrisis volgen:

Dinsdag 28 oktober

prof. Jaap van Manen over corporate governance van financiële instellingen

Donderdag 6 november

prof. Robert Lensink over de effecten van de crisis voor ontwikkelingslanden

 

http://www.rug.nl/staff/j.h.garretsen

Laatst gewijzigd:31 januari 2018 11:52
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 16 januari 2019

  Een bonuskaart voor hartpatiënten

  Zoveel mogelijk wasmiddel en ketchup verkopen is niet langer de heilige graal in marketing, stelt hoogleraar Tammo Bijmolt. Zo werkt hij mee aan een spaarprogramma dat hart- en vaatpatiënten moet stimuleren tot medicijnentrouw en gezond gedrag. ‘Onderzoek...

 • 15 januari 2019

  Resultaatgerichte aansturing in de publieke sector verhoogt motivatie én prestaties

  Het gebruik van resultaten bij de aansturing van medewerkers heeft ook in de publieke sector positieve effecten. Zogenoemde resultatenaansturing verhoogt de extrinsieke motivatie van medewerkers en leidt tot betere prestaties van de afdeling. Dat concluderen...

 • 10 januari 2019

  Gemeentelijke woonlasten stijgen fors door hogere afvalstoffenbelasting

  De gemeentelijke woonlasten stijgen dit jaar flink meer dan voorgaande jaren. Huurders betalen 5,4 procent meer, eigenaar-bewoners 4,3 procent. De stijging wordt veroorzaakt doordat de landelijke overheid de afvalstoffenbelasting met 139 procent verhoogt...