Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Economen Sterken en Kuper voorspellen de Olympische medaillewinst in Beijing

25 juli 2008
Medailles Beijing
Medailles Beijing

China verslaat de Verenigde Staten in het medailleklassement en Nederland zal 20 medailles winnen bij de aanstaande Olympische Spelen in Beijing. Dat voorspellen de Groningse economen Gerard Kuper en Elmer Sterken in het vakblad Economisch-Statistische Berichten van 25 juli 2008.

China haalt als thuisland naar verwachting vooral meer gouden medailles dan de Verenigde Staten, waardoor het van plaats 2 in Athene naar de eerste positie in het klassement oprukt. Nederland haalt naar verwachting niet de zo begeerde top-10 positie, maar eindigt op positie 18 in het landenklassement met vier gouden, zeven zilveren en negen bronzen medailles.

De voorspellingen zijn gemaakt met een econometrisch model dat rekening houdt met de historische successen tijdens de Spelen, de bevolkingsomvang, het inkomen per hoofd, de resultaten van recente wereldkampioenschappen en het eerder genoemde thuisvoordeel van deelnemende landen. Eerder hebben de beide economen vrijwel acurate voorspellingen van de Olympische successen in Salt Lake City, Athene en Turijn geleverd.

Zie ook:
- Medaillespiegel Nederland: Wikipedia

Noot voor de pers
Meer informatie: prof Elmer Sterken

Laatst gewijzigd:04 mei 2021 09:46

Meer nieuws

  • 19 april 2024

    Nieuwe scriptieprijs voor masterstudenten Economie en Bedrijfskunde

    Hoe kunnen we economie en bedrijfskunde studenten prikkelen om in hun masterscriptie aandacht te besteden aan belangrijke maatschappelijke uitdagingen? De 14 Nederlandse faculteiten economie en bedrijfskunde, verenigd in het Decanenberaad Economie...

  • 18 april 2024

    Ward Romeijnders appointed as Professor of Optimization under Uncertainty

    The Faculty of Economics and Business is pleased to announce that Ward Romeijnders has been appointed as Professor of Optimization under Uncertainty. The chair is situated within the Department of Operations.

  • 12 april 2024

    Oratie Corine Noordhoff: Future ready retail

    Tijdens haar oratie zal Corine Noordhoff inzichten verschaffen in de fundamentele elementen om te overleven en je bedrijf aan te passen in de retailsector. Noordhoffs oratie vindt plaats op vrijdag 19 april 2024, 16:15 – 17:00, in de aula van het...